Din ce în ce mai utilizat în amenajările interioare și exterioare de la noi, microcimentul este un finisaj de ultimă generație, ce oferă multiple avantaje practice și estetice.
Microcimentul este un material rezistent la umiditate, revoluționar pentru finisaje interioare și exterioare, fabricat dintr-o combinație de diverse pulberi, precum ciment, agregate, pigmenți și rășini.
Având o grosime de aproximativ 3 mm, microcimentul reprezintă soluția ideală pentru renovările rapide, în cazul cărora timpul limitat nu îți permite să înlături suprafața existentă. Fie că ai în plan un proiect de amenajare/reamenajare interioară, ce vizează pardoselile și pereții sau chiar anumite piese de mobilier, fie că vrei să dai un aspect nou fațadelor, teraselor, scării sau piscinei, microcimentul este alegerea cea mai bună.
Culori disponibile
Nu-i așa că, atunci când auzi de microciment, te gândești automat doar la nuanțe de gri? Ei bine, dimpotrivă, microcimentul este disponibil într-o gamă variată de culori și nuanțe (peste 30), cu texturi mate sau lucioase. Aceasta înseamnă că poți alege exact ce îți place sau se potrivește cel mai bine amenajării tale.
Cu alte cuvinte, ai posibilitatea să creezi nu doar suprafețe continue, foarte rezistente și ușor de întreținut, ci și decoruri unice, personalizate. Un alt lucru bine de știut este că toate culorile și nuanțele au un aspect natural. Astfel, indiferent de opțiune, rezultatul va fi unul plăcut.
Unde se poate aplica
Tot mai mulți arhitecți, designeri și constructori autohtoni preferă să includă microcimentul în proiectele lor. Aceasta datorită faptului că este extrem de versatil.
Mai exact, microcimentul poate fi aplicat pe orice tip de suprafață rigidă. Indiferent dacă este vorba de pardoseli, pereți, fațade, terase, scări și chiar piese de mobilier. Apoi, aderă eficient pe: beton, gresie, faianță, lemn, parchet, MDF, PVC, LVT etc.
Datorită faptului că rezistă foarte bine la traficul intens, microcimentul este recomandat atât pentru spațiile rezidențiale, cât și pentru cele comerciale (restaurante, cafenele, mall-uri, cluburi, PUB-uri).
În interiorul locuinței, microcimentul se poate folosi peste tot, dar în special în baie şi bucătărie. În aceste două încăperi mici și predispuse la umezeală, poți utiliza microcimentul la pereți și pardoseală. De asemenea, poți finisa cu microciment obiectele sanitare (de exemplu, cada), scările și ușile interioare, obiectele de mobilier (mese, blaturi de bucătărie, dulapuri etc.).
În exteriorul locuinței, microcimentul se poate folosi la fațade, terase.
Piscinele și scările exterioare pot fi și ele îmbrăcate cu microciment. Lucrările trebuie realizate însă în zilele cu vreme bună și temperaturi de peste 15 grade Celsius.
Top 11 avantaje
Microcimentul este un material de calitate superioară, cu caracteristici tehnice foarte bune, rezistent la uzură/la trafic intens;
Este foarte versatil. Poate fi întrebuințat pe aproape orice tip de suprafață, regulată, neregulată sau organică, la interior sau la exterior.
Indiferent de materialul-suport, rezultatul va fi o suprafață continuă, fără fragmentări. Aceasta va oferi spațiului respectiv un aspect modern, minimalist și totodată elegant.
Are o grosime de doar 3 mm, uscându-se ușor în contact cu alte materiale.
Microcimentul este sută la sută impermeabil.
Nu necesită o îngrjire specială. Întreținerea se realizează la fel de simplu ca în cazul altor finisaje clasice.
Este compatibil cu încălzirea în pardoseală.
Poți folosi microcimentul în culorile/nuanțele și texturile preferate, și asta deoarece este disponibil într-o gamă cromatică variată.
Poate fi personalizat cu imprimeuri și modele variate, în funcție de preferințe.
Poate fi utilizat în realizarea designului pentru sigle de firme.
Lucrările de aplicare a microcimentului nu implică deranjul unui șantier clasic. Așadar, scapi de moloz, zgomot, praf și câștigi mai mult timp pentru tine.
You may also like
-
Noile colecţii GESSI aduc Haute Couture în băile contemporane din România
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
O casă istorică în centrul Capitalei, veche de peste 130 de ani, a cărei poveste nu este cunoscută timp de jumătate de secol
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia