S-a redeschis Parcul Sticlăriei din Sectorul 2

Concentraţi pe pandemie, pe criza sanitară, politică şi economică realizăm mai greu când se mai întâmplă şi lucruri bune. După ce timp de aproape 30 de ani a stat în paragină și a devenit o groapă de gunoi. Primăria Sectorului 2 a scos toată mizeria de acolo, a amenajat spațiul verde şi a redeschis  publicului Parcul Sticlăriei.

Amenajările sunt minimale deoarece zona, nefrecventată de oameni, a atras foarte multe specii de păsări și animale, transformându-se în ”a doua deltă” a Bucureștiului, după Parcul Natural Văcărești. Radu Mihaiu, primarul sectorului 2 a declarant că a dorit să realizeze un parc deosebit faţă de altele, şi anume să fie cât mai natural. A fost adus iluminat public, s-au pus câteva bănci, dar parcul nu are alei betonate sau pavate (aleile sunt cu pietriş, nici locuri de joacă cu tartan sau spații pentru câini, așa cum ne-am obișnuit până acum,

Lucrările de amenajare făcute de Primărie început în vară şi au costat circa 3,4 milioane lei.

”Era o mizerie de nedescris. De 30 de ani devenise o groapă de gunoi, toată lumea arunca aici gunoaie și deșeuri, a fost o zonă abandonată pe care mă bucur să o redăm cetățenilor”, a declarant primarul Radu Mihaiu la Hotnews.

Primăria Sectorului 2 a avut o tentativă eșuată de a reamenaja acest parc și în 2017, însă s-au oprit după ce instituția a tăiat mai mulți copaci sănătoși și a ieșit scandal.

Foto: Hotnews