Apartament modern elegant cu oglinzi aurii

Apartamentul dintr-un bloc nou, cu o suprafaţă foarte mare, de 140 de metri pătraţi, are trei dormitoare şi o cameră pentru copil. Fiecare dormitor are baie si dressing propriu. La intrare se distinge un hol generos şi un open-space care include livingul şi zona de dining care măsoară nu mai puţin de 60 de metri pătraţi.

Amenajare caldă, stil clasic modern

Proprietarii au dorit o amenajare caldă, foarte confortabilă, cu un decor elegant clasic modern în care să apară şi elemente de glam. În această situaţie au apelat pentru decorarea de interior la Corina Săftescu, cu o mare experienţă în amenajările de acest gen.

Designerul a mers pe ideea unui stil clasic adus în contemporaneitate, pentru eleganţă şi glam alegând suprafeţele aurii care aduc interiorului şi căldură. Un alt element la care a apelat din plin sunt oglinzile care amplifică spaţiul, reflectă suprafeţele, aducând şi ele o notă de eleganţă. Toate acestea au fost combinate cu accente ale pieselor de mobilier în culoarea preferată a designerului: turcoaz.

Paleta de culori

Îndrăzneaţa combinaţie auriu – turcoaz dă caracteristica ambianţei şi aduce eleganţă şi rafinament în acest decor contemporan. La rândul său, frumosul parchet din stejar încălzeşte spaţiul şi îi conferă unitate.

În întreaga locuinţă culorile sunt armonizate.

Pentru bucătărie, a fost preferat albul, pentru liniştire şi senzaţia de mărire a spaţiului. În dormitoare revin diferite nuanţe de albatru, cu turcoaz în cel matrimonial.

Pentru aceste funcţiuni, au fost preferate combinaţii de nuanţe de albstru (draperiile), cu culori mai neutre de bej şi gri (noptierele şi comodele).

Mobilier şi design

Designul a folosit piese de accent pentru fiecare încăpere. Astfel se disting ca piese speciale masa rotundă din dining, canapeaua verde din living, fotoliul şi taburetul dar şi insula din bucătărie precum şi lucrările de artă care nu puteau lipsi dintr-un décor elevat. O notă specială pentru modernele corpuri de iluminat, care se încadrează perfect în decor.

Pentru ergonomia spaţiului, în bucătăria, realizată de class office din Timişoara (www.classoffice.ro), a fost abordată soluţia cu insulă. Mobilierul din living şi dining (eicho) a fost achiziţionat de la  Primalighting Arad (www.primalighting.ro).

Alte piese de mobilier şi accesorii (oglinzile, noptierele, comodele) au fost de la Mobexpert (mobexpert.ro) iar toate paturile au fost confecţionate de Amywhite Timişoara (www. Amywhite.ro).