Humus, unul dintre cele mai îndrăgite antreuri de origine orientală care, datorită principalului ingredient, năutul, este foarte saţios fiind bogat în proteine, vitamina B sşi B6, Fier, calciu, vitamina A şi C.
În plus, este o mâncare ce se poate folosi pe toată durata postului, şi nu numai. Este recomandat în dietele diabeticilor, pentru sănătatea oaselor, pentru sănîtatea inimii. Ajută la reglarea tensiunii arteriale şi a colesterolului, ajută sistemul digestiv şi cerebral, şi nu în ultimul rând reduce inflamaţiile.
Există multe reţete cu năut iar Chef Aida Parascan a ales să vă prezinte reţeta sa proprie de humus.
Ingrediente
300 g năut uscat
2 linguri ulei de măsline
1 căţel de usturoi
2 linguri pastă de susan (tahini)
1 linguriţă seminţe de chimion
sucul de la o lămâie
1 ardei iute roşu
2 linguri de pătrunjel tocat
sare
Mod de preparare
Spălaţi năutul şi lăsaţi-l la înmuiat în apă rece timp de 24 de ore. Curăţaţi usturoiul, tocaţi-l mărunt şi căliţi-l într-o oală în care aţi pus uleiul de măsline. Căliţi până usturoiul devine auriu. Adăugaţi năutul fără apă în care a stat la înmuiat. Adăugaţi altă apă şi fierbeţi timp de aproximativ 2 ore, până când năutul devine moale. Când sunt gata, scurgeţi apa şi, cu ajutorul unui robot, blendaţi până devine o pastă fină. Adăugaţi pasta de susan, sucul de lămâie şi sare după gust.
Amestecaţi, după care puneţi totul într-o farfurie. Decoraţi cu ardeiul iute tocat fin, patrunjel şi ulei de măsline. Salata de humus esta gata!
You may also like
-
Noile colecţii GESSI aduc Haute Couture în băile contemporane din România
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
Cum alegi salteaua pentru un somn odihnitor?
-
Dyson și Pierpaolo Lai: Creatori de stil la Săptămâna Modei din Milano
-
1 din 10 tineri vor suferi de pierderi de auz grave până în 2050