În cele ce urmează chef Aida Parascan vă propune o reţetă de peşte și anume o salată de hering, servită în straturi, având influențele gastronomiei rusești. O bucurie de culori, texturi și arome.
Ingrediente pentru 4 porții de salată de hering
- 400 g de hering în fileuri
- 3 cepe verzi
- 3 cartofi mari
- 3 morcovi mari
- 4 ouă fierte tari
- 300 g sfecla roșie fiarta
- 1 borcan de maioneză
- 1 borcan de smântână
- mărar
- arpagic
- 1 borcan de icre de somon
- 1 pahar de lapte
Preparare
Puneți fileurile de hering la înmuiat în lapte și lăsați-le peste noapte sau fierbeți-le câteva minute în apă și lapte. Lăsați heringul să se răcească și tăiaţi-l în cuburi foarte mici. Fierbeţi ouăle tari. Se fierb toate legumele, cu excepția cepei verzi. Scurgeți și răzuiţi legumele separat cu o răzătoare cu găuri mari. Se amestecă maioneza cu smântâna și se pune amestecul într-un săculeţ.
Într-un castron mare, rotund sau pătrat, sau un vas de sticlă de copt, se poate aranja preparatul făcând un prim strat de hering, apoi se adaugă un strat de ceapă, o cremă de maioneză şi se continuă cu un strat de cartofi, o cremă maioneză, un strat de morcovi şi unul din cremă de maioneză; continuați cu un strat de sfeclă și unul de cremă de maioneză. Straturile preparatului deja denotă o salată de hering completă.
Formați un ultim strat de ouă și decorați cu mărar, arpagic și icre de somon. A se păstra la frigider pentru câteva ore până când este gata să se servească.
Reţetă propusă de chef Aida Parascan
You may also like
-
Noile colecţii GESSI aduc Haute Couture în băile contemporane din România
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
Cum alegi salteaua pentru un somn odihnitor?
-
Dyson și Pierpaolo Lai: Creatori de stil la Săptămâna Modei din Milano
-
1 din 10 tineri vor suferi de pierderi de auz grave până în 2050