Salată de hering

În cele ce urmează chef Aida Parascan vă propune o reţetă de peşte și anume o salată de hering, servită în straturi, având influențele gastronomiei rusești. O bucurie de culori, texturi și arome.

Ingrediente pentru 4 porții de salată de hering

  • 400 g de hering în fileuri
  • 3 cepe verzi
  • 3 cartofi mari
  • 3 morcovi mari
  • 4 ouă fierte tari
  • 300 g sfecla roșie fiarta
  • 1 borcan de maioneză
  • 1 borcan de smântână
  • mărar
  • arpagic
  • 1 borcan de icre de somon
  • 1 pahar de lapte

Preparare

Puneți fileurile de hering la înmuiat în lapte și lăsați-le peste noapte sau fierbeți-le câteva minute în apă și lapte. Lăsați heringul să se răcească și tăiaţi-l în cuburi foarte mici. Fierbeţi ouăle tari. Se fierb toate legumele, cu excepția cepei verzi. Scurgeți și răzuiţi legumele separat cu o răzătoare cu găuri mari. Se amestecă maioneza cu smântâna și se pune amestecul într-un săculeţ.

Într-un castron mare, rotund sau pătrat, sau un vas de sticlă de copt, se poate aranja preparatul făcând un prim strat de hering, apoi se adaugă un strat de ceapă, o cremă de maioneză şi se continuă cu un strat de cartofi, o cremă maioneză, un strat de morcovi şi unul din cremă de maioneză; continuați cu un strat de sfeclă și unul de cremă de maioneză. Straturile preparatului deja denotă o salată de hering completă.

Formați un ultim strat de ouă și decorați cu mărar, arpagic și icre de somon. A se păstra la frigider pentru câteva ore până când este gata să se servească.

Reţetă propusă de chef Aida Parascan