Odată cu pandemia şi cu statul mai mult acasă, tendinţa aducerii naturii cât mai aproape de viaţa noastră, în decorurile de interior, se amplifică.

Dar ce facem când stăm într-un apartament sau garsonieră cu un minuscul balcon sau chiar fără. Desigur, putem apela la flori şi plante.

Natura nu se va opri niciodată să fie principala noastră sursă de inspirație. Îi putem găsi măreția peste tot, de la adâncurile pământului, până la imensitatea cerului.
Teme inspirate din natură

Putem să aducem natura la interior şi prin intermediul imprimărilor grafice digitale, pe tapete şi pe panouri din răşini. Temele provenite din natură sunt infinite şi ele vizează regnul vegetal, animal şi mineral.

Dacă imprimările florale şi cele animaliere au fost la modă în ultimii ani, în prezent structurile minerale, de exemplu, de marmură, care este şi un material la modă în designul de interior, sunt în centrul atenţiei. Astfel, imprimările digitale minerale în designul de interior au devenit una dintre temele preferate ale designerilor.

Dar şi alte structuri, cum sunt cele de granit sau onix sunt din ce în ce mai mult folosite de designeri. De fapt, acestea sunt adevărate suprafețe naturale, achiziționate digital și tipărite digital în înaltă definiție.

Îţi poţi aduce muntele sau stânci spectaculoase în propria casă, oferind monumentalitate chiar şi unei minuscule garsoniere. Desigur că prin creativitate şi imaginaţie designerii creează adevărate ambientări care îţi dau senzaţia că te afli în mijlocul naturii.
Decoruri spectaculoase
Grafica colecțiilor cu această tematică a fost creată special pentru a acoperi suprafețe mari. De fapt, fiecare subiect poate fi tipărit digital pe diferite panouri ca o grafică continuă.

Un rezultat estetic și mai spectaculos al acesor tehnologii este dat de panourile inteligente (flexibile) cu care se pot acoperi pereţi, tavane şi chiar suprafeţe curbate, cum sunt coloanele. Astfel de soluţii se pot aplica în primul rând în living dar practic orice funcţiune poate avea un decor de acest fel, inclusiv dormitorul sau baia.

De obicei amplasamentul maxim pentru astfel de panouri are dimensiunile 1,5 x 3 m. Ele sunt ultrasubţiri (2,2 mm) şi uşoare (3 kg / m2). Un alt avantaj constă în faptul că pot fi ușor de lucrat la fața locului (tăieturi, găuri etc.) prin unelte normale de dulgher

Folosind astfel de soluţii, interioarele pot căpăta interes şi spectaculozitate şi produc senzaţia unei autentice comuniuni cu natura. Aceasta deoarece imprimările digitale minerale reprezintă o copie practic perfectă a naturii.
Foto: Archiproducts