Reţetă de creveţi marca Chef Marin Cristian

Îţi plac fructele de mare, în special creveţii? Înseamna că aceasta reţetă de creveţi îţi va fi sigur pe plac. Dacă pui lângă creveţi şi cu o garnitură de cartofi la cuptor şi o salată fresh de roşii, ceapă roşie şi pătrunjel, succesul este garantat. Binenţeles, se poate asocia cu un pahar de vin alb sau roze, sec sau demisec.  

Chef Marin Cristian (instagram cristianmarin_cuisine  www.ohvaz.ro) vă propune o reţetă de creveţi după cum urmează:

Incrediente pentru două persoane

400 gr.    Creveţi proaspeti

200 gr.    Cartofi albi

2 buc .    Morcovi mai micuţi

150 gr.    Roşii

50 gr.     Ceapă roşie

20 gr.     Pătrunjel

30gr.      Usturoi

1 buc.     Lămâie netratată

40 ml.     Ulei de măsline

50 gr.     Unt

20 ml.     Coniac

30 ml.     Vin alb

Sare, piper, rozmarin, chili, boia dulce afumată

Mod de preparare

Curaţăm cartofii de coajă sau, dacă sunt noi, îi spălăm foarte bine, după care îi tăiem felii subţiri de 5 mm.

Într-un castron amestecăm cartofii cu vin, usturoi tocat mărunt, rozmarin, sare, piper şi boia afumată. Încingem cuptorul la 180 grade şi gătim cartofi timp de 30 min.

Decorticăm creveţi, înlăturând carapacea şi, cu un cuţit mic, crestăm uşor de-a lungul spatelui creveţilor, pentru a scoate vena, dacă există, care este neagră şi nisipoasă.

Apoi condimentăm creveţii într-un bol, cu coajă de lămâie, usturoi şi chili.

Într-o tigaie antiaderentă gătim creveţi la foc iute, în unt, timp de 3-4 minute şi stingem cu coniac.

Pentru salată, tocăm roşile şi ceapa roşie cubuleţe mici, pătrunjelul mărunt şi asezonăm cu ulei de măsline, lămâie, sare şi piper.