Îţi plac fructele de mare, în special creveţii? Înseamna că aceasta reţetă de creveţi îţi va fi sigur pe plac. Dacă pui lângă creveţi şi cu o garnitură de cartofi la cuptor şi o salată fresh de roşii, ceapă roşie şi pătrunjel, succesul este garantat. Binenţeles, se poate asocia cu un pahar de vin alb sau roze, sec sau demisec.
Chef Marin Cristian (instagram cristianmarin_cuisine www.ohvaz.ro) vă propune o reţetă de creveţi după cum urmează:
Incrediente pentru două persoane
400 gr. Creveţi proaspeti
200 gr. Cartofi albi
2 buc . Morcovi mai micuţi
150 gr. Roşii
50 gr. Ceapă roşie
20 gr. Pătrunjel
30gr. Usturoi
1 buc. Lămâie netratată
40 ml. Ulei de măsline
50 gr. Unt
20 ml. Coniac
30 ml. Vin alb
Sare, piper, rozmarin, chili, boia dulce afumată
Mod de preparare
Curaţăm cartofii de coajă sau, dacă sunt noi, îi spălăm foarte bine, după care îi tăiem felii subţiri de 5 mm.
Într-un castron amestecăm cartofii cu vin, usturoi tocat mărunt, rozmarin, sare, piper şi boia afumată. Încingem cuptorul la 180 grade şi gătim cartofi timp de 30 min.
Decorticăm creveţi, înlăturând carapacea şi, cu un cuţit mic, crestăm uşor de-a lungul spatelui creveţilor, pentru a scoate vena, dacă există, care este neagră şi nisipoasă.
Apoi condimentăm creveţii într-un bol, cu coajă de lămâie, usturoi şi chili.
Într-o tigaie antiaderentă gătim creveţi la foc iute, în unt, timp de 3-4 minute şi stingem cu coniac.
Pentru salată, tocăm roşile şi ceapa roşie cubuleţe mici, pătrunjelul mărunt şi asezonăm cu ulei de măsline, lămâie, sare şi piper.
You may also like
-
Noile colecţii GESSI aduc Haute Couture în băile contemporane din România
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
Cum alegi salteaua pentru un somn odihnitor?
-
Dyson și Pierpaolo Lai: Creatori de stil la Săptămâna Modei din Milano
-
1 din 10 tineri vor suferi de pierderi de auz grave până în 2050