Noutate: colecţia LAN, o invitaţie la calmul de tip asiatic

“Am dorit să punem în colecţia LAN tradiţia şi flexibilitatea împreună în lumea modernă odată cu ideea de comunitate şi să le aducem pe pământ, la nivelul pardoselii” – Rosana Hu.

Inspiraţia asiatică este uşor de recunoscut în colecţia LAN, cu care compania GAN propune customizarea proiectelor de interior pornind de la culoare şi materialele textile, în general, şi de la covoare, în particular.

Colecţia este concepută de studioul de design Lyndon Neri şi Rosana Hu din Shanghai. Ne aducem aminte că tot ei au realizat proiectul de casă ideală DAS HAUS la imm cologne în 2015. Şi acest concept s-a bazat tot pe inspiraţia asiatică. Colecţia LAN a fost anunţată la Salonul de Mobilă de la Milano, încă de anul trecut.

Relaxare controlată

Colecţia LAN prezintă o combinaţie de texturi, modele şi corpuri de mobilier, având la bază culoarea indigo. În mandarină indigo se traduce prin cuvântul lan , de unde şi numele colecţiei. Tradiţie chinezească se simte atât la formele pieselor cât şi la întregul concept. Numai marii designeri, cum sunt şi cei doi de la studioul Hu şi Neri, au putut intui încă de anul trecut, când au proiectat noua colecţie, nuanţa  care va fi stabilită de Institutul Pantone drept culoarea anului 2020. În concepţia celor doi designeri, culoarea albastru şi broderiile de mână care însoţesc piesele de mobilier, unifică spaţiul.

Toate piesele au fost gândite îndelung până la cele mai mici detalii. Pentru texturi a fost folosită lâna şi tehnica de ţesut Glaoui precum şi modele geometrice.

Cu piesele de mobilier designerii propun diverse configuraţii. Alături de covoare şi alte texturi, întregul decor devine în întregime albastru, imprimând o senzaţie de relaxare şi calm. Colecţia LAN este propusă atât pentru domeniul rezidenţial în living cât şi pentru alte spaţii. De exemplu, holurile de hotel.

Sofaua este eliberată de dimensiunile greoaie, redându-i-se luminozitatea şi mobilitatea. Este o mare deosebire faţă de tendinţa occidentală care s-a făcut simţită în ultimii ani. În acest caz, canapelele invită la tolăneală.

Prin partea sa de rezemare, noua colecţie propune o relaxare e tip asiatic. Canapeaua aduce cu un război vechi de cusut şi impune statul drept.

Nelipsitele perne nu mai sunt aranjate la întâmplare ci în ordine perfectă. Rezultatul: un spaţiu elegant şi rafinat care invită la o relaxare controlată.