“O casă de vacanţă frumoasă, într-un loc frumos, pentru niște oameni frumoși! Cum să nu-ți placă! “
Povestea proiectului casei
Povestea acestei case a început ca oricare alt. O familie și-a dorit o casă la țară pentru week-end, vacanțe și pentru când se vor pensiona.
Aveau un teren pe care îl îndrăgeau. Nu găseau însă un model de casă sau un architect despre care să simtă că ar putea să facă ceva care să le placă cu adevărat.
Au căuta trei ani de zile, timp în care déjà ajunseseră să se gândească să renunțe la visul lor și să vândă terenul. Până când, tot căutând, au dat de site-ul case-frumoase.ro și atunci au hotărât să reînvie visul! Şi, pentru că nimic nu este întâmplător, au constatat că gâdurile şi visele lor se potrivesc perfect cu ideile arhitectului Adrian Păun.
S-au întâlnit, au discutat, au lucrat pe plan și a ieșit ceva care le plăcea. Însă, în ultima clipă, doamna Ileana a venit cu o rugăminte. Să fac la mansardă un balconaș. Această rugăminte a cam dat planurile arhitectului peste cap, deoarece trebuia să refacă întreg planul, să facă din nou calculele.
Dar cine îl cunoşte pe Adrian Păun ştie că toate acestea nu sunt importante. Singurul lucru important era ca proiectul să iasă bine iar clienţii să fie mulţumiţi. S-a străduit astfel și în final a ieșit o casă ce face diferența dintre frumoasă și foarte frumoasă! Este un proiect pe care l-a îndrăgit foarte mult!
Organizare
Casă de vacanţă este construită într-un stil architectural mixt, o combinație între stilul neoromânesc și stilul mediteranean, ca o reverență față de gusturile celor doi soți.
Intrarea în casă este precedată de o zonă acoperită pentru umbrire şi protecţia împotriva intemperiilor. De-a lungul holului este organizată întreaga casă.
Aproape de intrare în stânga avem bucătăria cu locul de luat masa. Apoi un dormitor matrimonial cu dressing, o baie, un spaţiu de depozitare în capătul holului ce poate fi şi cămară. Deasemenea, un living cu terasă pe partea dreaptă a holului şi o scară centrală ce ne conduce către mansardă.
Interiorul
Bucătăria este în general zona în care familia îşi petrece marea majoritate a timpului. De aceea, a fost deschisă către exterior cât mai mult pentru un control cât mai bun asupra spaţiului exterior. Din bucătărie se poate ieşi în pridvor pentru a lua masa atunci când vremea permite.
Livingul este dotat cu o terasă în care pot fi aşezate ghivecele de flori. Iarna poate fi închisă cu sticlă pentru a proteja florile şi plantele aduse din exterior.
Există la parter şi o cameră tehnică în care se poate pune centrala termică, boilerul, gospodăria de apă şi altele.
Mansarda este un spaţiu care a pornit de la considerente practice. Spaţiul de sub acoperiş trebuia folosit într-un mod cât mai eficient. Loggia este un mic gest adăugat din considerente estetice, pentru a nu limita povestea mansardei doar la practic şi util.
You may also like
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
O casă istorică în centrul Capitalei, veche de peste 130 de ani, a cărei poveste nu este cunoscută timp de jumătate de secol
-
Una caldă, alta rece în Piaţa Romană
-
Apartament din vechi palat milanez, plin de artă și design
-
Din nou despe casa Nanu Muscel
2 thoughts on “Casă de vacanţă: combinaţie între stilurile neoromânesc şi mediteranean”
Comments are closed.