Proiect de arhitectură: casă pe malul lacului

O casă pe malul lacului, o vilă îşi dorea o familie mai numeroasă cu posibilităţi financiare. În acest caz aveau în primul rând nevoie de un proiect de arhitectură. În acest caz, au apelat la biroul de arhitecţi Arhidinamik, cunoscut pentru realizarea de proiecte de vilă modernă.

Ca urmare a studierii variantelor disponibile de terenuri și la recomandarea arhitecților, beneficiarii au ales un teren în pantă cu o perspectivă spectaculoasa către sud asupra lacului Pantelimon. Organizarea funcțională a fost realizată astfel încât toate camerele să beneficieze de orientarea către lac și de iluminare naturală direct. Deasemenea, casa prezintă suprafeţe mari vitrate pe latura sudică și o serie de terase suprapuse.

Construcţie în pantă

Panta mare a terenului permite ca dinspre stradă să fie percepută o clădire cu Parter și Etaj de dimensiuni reduse, o compoziție modernă de volume curate și texturi diferite.

Către lac clădirea se desfășoară pe trei niveluri cu deschideri vitrate de dimensiuni mari. Din acest motiv demisolul este un spaţiu de relaxare cu zone de sport, bar, saună. Este în strânsă legătură cu terasa acoperită, piscina exterioară, jacuzzi-ul și zona de canapele exterioare săpate în teren în jurul vetrei de foc.

Open-space şi foişor pe terasă

La parter, zona de zi este tratată ca un “open space”. Acesta se extinde atât pe orizontală, incluzând locul de luat masa, bucătăria și camera de zi, cât și pe verticală, desfăşurându-se pe două niveluri.

Supanta ce alcătuiește holul de la etaj este transformată într-un loc de joacă pentru copii.

Unul dintre elementele nonconformiste ale proiectului este “foișorul” metalic amenajat pe terasa circulabilă ce acoperă clădirea

Foişorul de pe terasă devine un loc ideal pentru după-amiezile plăcute de vară. Lacul oferă o priveliște minunată de la acestă înălțime.

Proiect: arh. Karin Şerban, arh. Andrei Şerban, Arhidinamik.ro

1 thought on “Proiect de arhitectură: casă pe malul lacului

Comments are closed.