Este un apartament situat în complexul 21 Residence. Este vorba despre un spaţiu cu o suprafață utilă de 60,95 mp – suprafața livingului fiind mai generoasă dar și a holului de la intrare care a permis încastrarea unui dressing încăpător
Beneficiara a dat tonul amenajării și a trasat direcții clare: o amenajare cu conotații clasice dar care să fie scoasă din tiparul obișnuit printr-o notă rafinată, ușor retro.
Accent puternic de albastru
În întreaga amenajare, captează imediat atenția accentul puternic de albastru – deep blue – care a fost folosit, dar și finisajul închis cu aspect de lemn, utilizat pe alocuri la piesele de mobilier.
Nuanțele de albastru au fost folosite atât la vopsirea pereților (lavabilă Caparol), cât și la piesele de mobilierul din bucătărie.
S-a menținut aceeași varianta de a prelua apartamentul cu finisajele oferite de dezvoltator – gresie, faianță, tâmplărie interioară, parchet, obiecte sanitare, lavabilă albă.
Mobilier pe comandă
Piesele de dimensiuni mari au fost proiectate pentru a fi lucrate pe comandă, în timp ce anumite elemente mai mici de mobiler au fost achiziționate de pe diferite site-uri. Nu s-a dorit să se mizeze pe o asortare perfectă a pieselor, finisajelor și culorilor – a fost preferată mixarea obiectele între ele și la final totul să se contureze într-un spațiu armonios și primitor.
Aspectul îndrăzneț, dar deloc obositor sau greoi, se observă cu precădere prin alăturarea de culori puternice – albastrul mobilierului și al pereților – în nuanțe ușor diferite – mixat cu verdele canapelei și micile accente de culoare ale accesoriilor (perdele, perne decorative, etc.).
Depozitarea, o problemă dificilă
Partea de proiectare și execuție a mobilierul de bucătărie a fost cea mai solicitantă din punctul de vedere al optimizării spațiului. Au fost implementate cât mai multe corpuri de depozitare, inclusiv în zona insulei locului de luat masă, din fața peretelui de sticlă.
Bucătătia riguros organizată
Beneficiara fiind pasionată de gătit, cerința must-have a fost organizarea cât mai riguroasă împletită cu aspectul estetic a bucătăriei. S-a dorit ca bucătăria să fie ca o continuare a livingului din punct de vedere vizual. Spațiile se contopesc într-unul singur atât prin intermediul peretelui de sticlă, care amplifică efectul, dar și prin continuarea din punct de vedere cromatic și estetic.
De menționat că livingul găzduiește și o zona de dining ce oferă eleganţă întregului spațiu. Masa a fost achiziționată de la Mobexpert. Acesteia i s-au alăturat pe parcurs scaune tapițate, executate de cei de la Ma furniture, împreună cu canapeaua în stil chesterfield și taburetul comod.
Mix and Match
“Pentru un efect spectaculos, am mizat pe crearea unui ansamblu simetric din punct de vedere al compoziției, locul de dining fiind flancat de o parte și de altă de două zone tip bibilotecă”.
Acestea au fost executate pe comandă, ceea ce oferă atât elegantă dar și sentimentul de acasă, de confortabil,cozy, prin expunerea cărților, obiectelor personale, tablourilor și ramelor foto. A se remarca în majoritatea imaginilor senzația aceea de ordine în dezordine, prin intermediul decorațiunilor și a obiectelor personale.
Oglinda cu ramă masivă, aurie, are și ea rolul de a evidenția spațiul destinat locului de luat masa”, spune arhitect de interior Carla Georgescu de la Atelierul de Idei, care a realizat de proiectul de amenajare.
Pentru zona de tv din living, piesele de mobilier au fost achiziționate de pe site–ul The home. Tot de aici a fost cumpărată și noptiera “pasăre” din dormitor.
Pentru dormitor, albastrul intens a fost schimbat cu un turquoise calm și liniștitor. Acesta completează atmosfera mobilierul din mdf în nuanțe plăcute de gri. A fost utilizat apoi și în spațiul holului de la intrare. Patul tapiţat a fost realizat pe comandă tot la cei de la Ma furniture.
Corpurile de iluminat sunt de la Mobexpert şi Vivre. Mai sunt câteva piese Ikea.
Un mix and match per total, foarte pe gustul beneficiarei și care îi reflectă din plin personalitatea.
You may also like
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial
-
Amenajările în stil bohemians şi cele maximaliste, cele mai frecvente abordări în designul de interior
-
Amenajările în stil boem, o tendinţă din ce în ce mai pregnantă