Casa BRAS DDM ARCHITECTUUR

Casa Bras este situată pe un site luxuriant, verde, lângă un iaz, în mijlocul unor vechi loturi din suburbiile oraşului Anvers. Concepţia casei a fost gândită cu scopul de a se integra cât mai bine în peisajul natural din jur.

Deşi lotul era interesant, situat în mijlocul naturii, totuşi pe anumite porţiuni era mlăştinos iar proprietarii doreau casa cât mai aproape de apă. Puteau fi deci probleme cu construcţia şi de aceea  s-a apelat la arhitecţi cu experienţă pentru astfel de proiecte alegându-se în final biroul DDM ARCHITECTUUR.

Aşa cum s-a propus, casa are deschideri mari vitrate, planul șerpuitor permiţând luminii zilei să pătrundă în toate anotimpurile și în orice moment al zilei, obținând în același timp vederi neobstrucționate ale grădinii. Era de altfel o altă cerinţă a proprietarilor, dornici de relaxare în mijlocul naturii.

Planul casei

Parterul este format din trei zone principale – zona de living cu o bucătărie deschisă, o zonă de exerciții cu piscină și saună și o cameră pentru muzică care oferă o vedere panoramică asupra iazului.

Aceste zone sunt conectate fizic și vizual cu pasaje vitrate de-a lungul a patru blocuri închise acoperite cu furnir de zada închise la culoare care duc la spații auxiliare precum scări, cămară, intrare și dormitoare.

La primul etaj se află o suită master cu vedere la coroanele copacilor și o bibliotecă cu vedere la iaz prin sala de muzică, cu înălțime dublă.

Spațiile tehnice și parcările sunt situate sub pământ și sunt accesibile printr-o rampă care pare să treacă prin iaz. Traversele sunt integrate în pantele acoperișului, făcând posibilă realizarea decupajelor mari fără coloane în plicul de piatră naturală. Aceste deschideri sunt finisate cu tâmplărie din aluminiu.

Pentru a sublinia caracterul monolitic al casei, una dintre faţade este, de asemenea, îmbrăcată cu plăci de piatră naturală Musschelkalk.

Plăcile în trei dimensiuni diferite sunt așezate într-un model roman fără direcție, astfel încât acoperișurile și fațadele să se contopească, permițând casei să se amestece în peisaj ca o piatră într-o pădure.

Amenajarea interioară este minimalistă, în zona de living găsindu-se nelipsitul şemineu, care, în lipsa unei alte instalaţii, încălzeşte casa la propriu şi la figurat în sezonul rece.

Material realizat cu sprijinul V2Com