Casele moderne se caracterizează prin deschideri vitrate foarte mari. Deseori ferestrele pur şi simplu dispar şi întregul perete este din sticlă, oferind întreaga privelişte precum şi impresia unei legături directe cu mediul înconjurător. Foarte spectaculos poate fi în acest caz colţul casei, amândoi pereţii acestuia fiind din sticlă.
Pentru a asigura continuitatea dintre mediul interior şi cel exterior, uneori se renunţă şi la terasă, podeaua casei fiind la aceeaşi înălţime cu solul. În acestte cazuri, grădina trebuie concepută diferit. Sunt excluşi arbori care împiedică vederea în adâncime. În schimb, se poate apela la iarbă mai înaltă şi mai “sălbatică“, la arbuşti, de preferat de dimensiuni şi pietre/stânci de dimensiuni mai mici. O grădină alpină poate fi o suluţie bună.
În imagini se pot observa soluţiile alese de arh. Virgil Isăcescu pentru o casă modernă cu o arhitectură de tipul deschiderilor vitrate foarte largi. Este necesar ca şi gardul să fie adaptat acestui proiect, nefiind de liat în considerare cele masive, înalte. Oricum, acesta va trebui să fie la o distanţă mare de faţadă. De avut în vedere şi să nu fie construcţii în faţă care să obtureze priveliştea. În schimb, o piscină (ideal ar fi una infinită), un lac sau munte ar oferi o privelişte excelentă.
You may also like
-
Noile colecţii GESSI aduc Haute Couture în băile contemporane din România
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
O casă istorică în centrul Capitalei, veche de peste 130 de ani, a cărei poveste nu este cunoscută timp de jumătate de secol
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia