Silvestru, o stradă linştită, cu multe case vechi frumoase, unele recent renovate, cu curţi cu flori şi copaci, aşa se poate caracteriza întreg cartierul în care este plasată strada.
Între aceste case, distingem o vilă interbelică, ceva mai înaltă cu un frumos stil arhitectural.
Construită în anul 1937 întrun stil eclectic a cunoscut o istorie destul de obişnuită cu casele interbelice din ţară. A fost naţionalizată şi locuită de mai multe familii în anii comunismului, apoi a fost retrocedată. Aici a fost o grădiniţă, apoi un restaurant. Anul trecut a fost renovată iar acum aici sunt birourile unei cunoscute firme de avocaţi care a decorat-o într-un stil cald, cât mai apropiat de o locuinţă.
Caracteristici constructive originale
Interesant este că această vilă se întinde pe vericală pe nu mai puţin de 6 niveluri. Sub beciul propriu-zis se găseşte o cramă. Deasupra parterului se află un mezanin, apoi etajul 1 şi, în sfârşit, mansarda.
O arhitectură splendidă este scara impunătoare de la intrare, din beton şi fier forjat cu elemente în stil Art Nouveau. O altă caracteristică este construcţia casei în sine, realizată cu mult lemn, inclusiv la partea de finisaje şi implicit, terase largi ca anexe pe o structură din lemn, care dau spre grădină.
Este de remarcat faptul că lemnul folosit la exterior este ornamentat cu diverse încrustaţii. Acelaşi tip de lemn cu sculpturi se regăseşte şi la interior, în cazul uşilor şi al scării interioare. Din fericire, toată structura anexă din lemn, scara precum şi uşile au fost reabilitate şi bine păstrate.
Vopsite în maro închis (probabil aceasta a fost nuanţa originală), oferă un frumos contrast cu faţada, zugrăvită în culori deschise.
Interiorul şi grădina
Interiorul este amenajat în stil eclectic. Remarcăm ca şi finisaje un perete cu cărămidă aparentă, o gresie cu model interesant, opere de artă (un frumos portret al lui Sergiu Cunescu, cel care a fondat firma de avocatură), corpuri de iluminat moderne care se potrivesc bine în décor, plante şi flori.
Ambianţa de interior este amplificată de arhitectura interioară la care întâlnim bolţi precum şi frumoasele privelişi ale cartierului şi vegetaţiei luxuriante care se deschid la ferestre. Mobilierul este ales astfel ca să ofere confort, atât pentru angajaţi cât şi pentru clienţi. Remarcăm în afara mobilierului specific de birou, fotolii clasice stil, canapele relaxante precum şi alte piese în stil clasic între care o masă de consiliu de dimensiuni mari.
Un atu al proprietăţii este frumoasa grădină, cu flori şi copaci bătrâni şi care oferă suficient spaţiu inclusiv pentru petreceri în aer liber.
Foto: Ion Diamandi
You may also like
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
O casă istorică în centrul Capitalei, veche de peste 130 de ani, a cărei poveste nu este cunoscută timp de jumătate de secol
-
Cum alegi salteaua pentru un somn odihnitor?
-
Dyson și Pierpaolo Lai: Creatori de stil la Săptămâna Modei din Milano
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei