Expoziția de pictură a artistei Paulei Craioveanu este găzduită de castelul Pelișor și poate fi vizitată până duminică 4 august inclusiv.
Castelul Pelișor adăpostește colecția de artă a Reginei Maria, într-o clădire construită odată cu castelul Peleș de către Carol I și Regina Elisabeta în sec al XIX-lea, în stil NeoRenaștere germană, pentru a fi resedința principilor la acea vreme, Ferdinand si Maria. Arhitectul este Karel Liman, arhitect și al castelului Peleș iar decorația originală îi aparține lui Bernard Ludwig. Castelul a fost decorat, modernizat, în stil Art Nouveau, cu elemente bizantine și celtice, de viitoarea Regina Maria, numită și Regina Artistă, pentru realizările sale ca poet, memorialist, pictor, designer. Expoziția temporară “Visul reginei” se află la parter, în holul îmbrăcat în lambriu de stejar, având scara principală acoperită de un luminator cu vitraliu în stil 1900.
În acest hol amplu al parterului castelului Pelișor a avut loc vernisajul expoziției. Picturile Paulei Craioveanu se integrează perfect în acest decor, atât interioarele, cât și lucările din seria neomitologie, și cele două portrete ale Reginei Maria.
Castelul Pelisor, este parte integrantă din vastul complex arhitectonic creat de regele Carol I pe valea râului Peleș. Construit între 1899 și 1903 și incluzând 70 de camere, în Pelișor se pot vizita cu tururi ghidate, sălile permanente de la parter și etajele doi și trei. Printre cele mai frumoase încăperi sunt Camera de aur, Atelierul de pictură, Dormitorul de aur, Biroul Regelui Ferdinand. Colecția de artă include obiecte art nouveau și simboliste, lucrări de Kimon Loghi, portrete ale Reginei Maria și ale copiilor săi: Carol al II-lea, Principesa Elisabeta viitoare regină a Greciei, Principesa Maria viitoare regină a Yugoslaviei, Prințul Nicolae, Principesa Ileana viitoare arhiducesă de Habsbourg, Principele Mircea.
“Castelul Pelișor dezvăluie, prin decorația sa interioară, personalitatea romantică, misterioasă, îndrăzneață, promotoare a unei arte noi și insolite, a reginei Maria, căci, stilul ales de ea pentru aceasta ,,casă de vis” este ,,Arta 1900”.…Aceasta este replica pe care, Regina a dat-o, peste ani, regelui Carol I și germanității sale nezdruncinate. Decorația interioară, concepută de Maria în diverse perioade, 1902 – 1903 si 1925 – 1928, ilustra crezul ei în materie de frumos. În testamentul moral adresat Țării și Poporului român, Regina mărturisea: ,,dacă toate cele frumoase vă vor aminti de mine, voi fi pe deplin răsplătită pentru dragostea ce v-am purtat-o, căci pentru mine frumosul a fost un crez.” prezenta Muzeul Peleș pe siteul propriu castelul Pelisor.