Sărbătorile din anul acesta, care vor culmina cu Revelionul, pot fi celebrate cu multă lumină, flori şi plante decorative de dimensiuni mari, o paletă variată de culori pastelate dar fără un fast deosebit.
Anul acesta se preconizează ca festivităţile să fie luminoase şi pot avea caracterul de ceremonii. Însă designerii ne recomandă să aleagă fiecare o temă, în funcţie de personalitate dar şi de stilul adoptat deja în casă, punând accentul pe frumoasele tradiţii sau pe modernitate. Practic se deschid porţile către mii de posibilităţi de design.
Desigur că şi această festivitate poate îmbrăca, de exemplu, un stil eclectic. Oricum ar fi, aranjamentele florale sau pur şi simplu florile naturale nu trebuie să lipsească din décor, acestea apropiindu-ne de natură şi adăugând, prin culori, design şi arome, o notă specială festivităţii. Dacă vorbim de un decor tradiţional, bradul împodobit rămâne în centrul serbării, crăciuniţele, şemineul, vâscul, sfeşnicele şi lumânările parfumate vor întregii ambianţa.
Fericiţi împreună
Motto-ul tendinţelor sărbătorilor de iarnă din acest an este “Familia este cea care contează” precum şi “Fericiţi împreună” .
Într-o lume complexă , familia, comunitatea, a te bucura împreună, a împărtăşi sentimente frumoase sunt lucrurile care contează cel mai mult. De aceea decorul şi ambianţa alese pentru festivităţi trebuie concepute astfel încât să creeze momente preţioase , împărtăşite împreună şi care să întărească relaţiile interpersonale.
Tendinţele semnalate de designeri pentru ediţia din acest an a sărbătorilor se îndreaptă spre o festivitate în stil delicat. Look-ul recomandat este mai degrabă minimalist modern dar, aşa cum a fost arătat, nu se exclud îmbinările sau accentele provenite din alte stiluri, ca tradiţional sau baroc.
O serbare delicată şi tandră înseamnă o schemă restrânsă de decoraţiuni, precum şi folosirea de nuanţe variate dar pastelate. Festivităţile delicate reprezintă o tendinţă care îndeamnă la calm, pace şi relaxare.
În centru se află formele şi suprafeţele neutre în combinaţii cu finisări mate, efecte de piatră şi texturi luxoase. Stelele şi ghirlandele luminoase sunt atârnate în şir. Folosirea aurului conduce către un efect sofisticat.
Specialiştii recomandă ca acest stil delicat şi minimalist să fie “încălzit” cu accente şi detalii speciale, printre care efecte spumoase, de oglindă, de gheaţă (de exemplu flori, iarbă şi plante îngheţate) şi decoraţii glamur din aur. Un efect special se va obţine dacă ramele ferestrelor vor fi, la rândul lor, decorate cu ghirlande luminoase. Panglici şi funde roşii aduc un plus de vitalitate şi optimism. Alături de delicata nuanţă roz se poate folosi cu succes violet şi galben pai. O altă nuanţă care promite să fie la modă în perioada sărbătorilor din acest an este cea a şofranului (kinemono). Alte culori acceptate sunt cele calme specifice vegetaţiei naturale.
Chiar dacă sărbătorile din acest an vor fi delicate şi calme, asta nu înseamnă că nu ne vom bucura de delicii şi delicateţuri.
Este posibil să avem în anul acesta festivităţi “in blue”. De altfel, regale rockului, Elvis Presley lansa cu mai bine de jumătate de secol în urmă hitul cu acest nume iar albastrul ne aduce relaxare şi pace. Designerii olandezi 2Dezign, delegaţi de mai mulţi ani de către Messe Frankfurt să propună decorul principal la târgul Christmas World de la Frankfurt, cel mai important eveniment mondial dedicat decoraţiunilor, accesoriilor şi ambientărilor festive, şi care se va desfăşura în luna ianuarie 2022, apelează la inspiraţia venită din adâncurile oceanelor.