Fiecare om are anumite dorinţe legate de casa pe care doreşte să o construiască, astfel încât să-i ofere confortul necesar şi să-l reprezinte. Iar dacă îşi doreşte o casă în stil neoromânesc, Adrian Păun este arhitectul care poate transforma acele dorinţele în realitate şi acesta se bucură de fiecare dată când rezultatul este primit cu încântare.
Stilul neoromânesc, la baza proiectului
Deşi reprezintă expresia arhitecturală a sufletului românesc, stilul neoromânesc a fost pus la coşul de gunoi în perioada socialistă deoarece se dorea uniformizarea tuturor popoarelor socialiste şi se respingea complet ideea de identitate, de diferit.
Din păcate această viziune asupra stilurilor istorice arhitecturale încă mai persistă la noi, dar arhitectul Adrian Păun are încredere în gustul şi judecata publicului larg care îşi va îndrepta atenţia tot mai mult asupra stilului neoromânesc. Arhitectul are convingerea că stilul neoromânesc nu este mort, nu este rigid şi nu este închistat în canoane. El este foarte flexibil, este deschis către noi manifestări şi îmbunătăţiri, este generos şi multicultural. El este frumosul nostru!
Povestea casei
Proiectul prezentat în imaginile alăturate a fost gândit pentru o doamnă care visa la o casă a ei în care să trăiască şi să îmbătrânescă fericită alături de familie. Pentru această casă a găsit un teren potrivit, cu lacul Cernica în faţă şi o pădure în spate, departe de nebunia oraşului. Proiectul a fost gândit astfel încât să comunice cât mai bine cu natura înconjurătoare şi să fie o oază de linişte, confort şi frumuseţe pentru beneficiari.
Casa în stil neoromânesc este înconjurată pe trei laturi de terase generoase, iar la mansardă este un cerdac cu deschidere spre lac: o privelişte de vis!
Aşa cum s-a întâmplat şi pentru acest proiect, arhitectul se bucură de fiecare dată când reuşeşte să îşi aducă contribuţia la bucuria şi frumosul din viaţa oamenilor, prin proiectele pe care le face!
Împărţire interioară
Parter: pridvor, antreu, camera de zi, bucatarie, cămară,birou, dormitor cu dressing si baie dedicate, baie, terase, o scară pentru acces la etaj;
Mansarda: hol, două dormitoare, baie, dressing;
Beci: scara de acces, hol, cramă, depozitare, spălătorie, cameră tehnică
Intrarea în casă se realizează printr-un pridvor la care se ajunge urcând jumătate de nivel, pentru a da masivitate casei şi a micşora costurile de construcţie (ale beciului).
Antreul se deschide către interior într-unmare “open space” cu rol principal de cameră de zi, plus bucătărie şi circulaţie. Tot la parter mai avem un birou situat în apropiere intrării şi un dormitor matrimonial cu dressing şi baie.
La mansardă avem două dormitoare, o baie comună şi un dressing.
Susbsolul completează fericit necesităţilor casei prin funcţiunile pe care le adăposteşte: cameră tehnică, spălătorie, cămară şi cramă. În subsol se poate ajunge atât pe scara interioară căt şi direct din exterior pe o scară şi acces dedicate.
Pentru finisaje şi amenajări s-au folosit materiale naturale, mult lemn, cel din exterior frumos prelucrat cu motive tradiţionale, gresie antichizată, etc.
You may also like
-
Noile colecţii GESSI aduc Haute Couture în băile contemporane din România
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
O casă istorică în centrul Capitalei, veche de peste 130 de ani, a cărei poveste nu este cunoscută timp de jumătate de secol
-
Cum alegi salteaua pentru un somn odihnitor?
-
Dyson și Pierpaolo Lai: Creatori de stil la Săptămâna Modei din Milano