„Am vrut ca peste tot să am ceva surprinzător, ludic și teatral. E fun să fie fun oriunde în casă!”, Hamid Nicola Katrib.
Într-un apartament de 100 de metri pătraţi, desfășurat pe două niveluri, Hamid Nicola Katrib, artist desăvârșit, demontează, într-o notă ludică, o multitudine de tabuuri în materie de asocieri cromatice. Acest proiect de amenajare, ce îi poartă semnătura inconfundabilă, dovedește un apetit interesant pentru eleganță și confort.
Detaliile şi tuşele cromatice
În fiecare dintre proiectele sale de design interior, Hamid Nicola Katrib a folosit o temă, pe care a susținut-o atât cu decor, cât și cu piese de mobilier. Cheia dezlegării acestui veritabil joc de societate inteligent îl constituie detaliile, anumite obiecte sau tușe cromatice, de la care începe și se termină mesajul său ideatic.
Reconfigurarea spaţiului
În acest caz, este vorba despre reconfigurarea și redimensionarea spațiului avut la dispoziție pentru nevoile de confort ale unei singure persoane, caracterizată de evidente preocupări artistice. Cele două etaje sunt împărțite funcțional și gradate de un înalt nivel estetic. Practic, la primul se află un open-space, ce înglobează un dining-living, o bucătărie, un dormitor de oaspeți și o baie. La etaj întâlnim un alt living, aflat deasupra celuilalt, ce oferă o deschidere pe verticală printr-o balustradă, dormitorul master, o baie și un dressing amplu.
Decorul
Mobilierul reprezintă un mix interesant de piese executate pe comandă, precum canapeaua de la Meranti Studio, un model din anii ‘60 reinterpretat, sau cele două side tables, creaţii proprie, semnate de HNK, cu altele atent selecționate din magazine cu ștaif. Şi aceste alegeri şi asocieri se încadrează tot în ecuaţia joc de societate.
Balustrada de la scara care duce la etaj a fost modificată, Hamid preferând să creeze una special pentru acest apartament. „Am desenat un nou model, din dungi înclinate care se intersectează, cu două grosimi diferite, patinate în două culori – alamă antichizată și alb. Nu am vrut să aibă un aspect rece, de metal.”
În livingul de la etaj, din rațiuni de confort și continuitate, s-a jucat cu volumetriile, construind o interesantă alternanță de unghiuri înclinate, ce rup elegant dunga orizontală a plafonului și a pardoselii.
Paleta de culori
Pereții vopsiți în gri, galbenul care încălzește jovial fiecare unghi, albastrul cyan sunt doar câteva dintre alegerile interesante pe care designerul le face pentru a susține un crescendo de emoţii, ca într-o amplă lucrare de artă. Mai precis ca în pictură, domeniu în care își manifestă talentul creativ.
Poate că tocmai ochiul artistului l-a determinat să aducă în locuință și piese de decor specifice anilor ‘40 sau ‘60, autentice, achiziționate de la licitații sau târguri de specialitate.
Corpurile de iluminat reprezintă un alt punct de atracție, un exemplu în acest sens fiind lustrele montate deasupra mesei de dining, de fapt un ceainic și o ceșcă de cafea de la Atelier Anda Roman.
Alte funcţiuni
Bucătăria a fost modificată într-un mod interesant. Fronturile din PAL au fost înlocuite cu unele din MDF vopsit, peste care s-a adăugat autocolant cu forme de furculițe, cuțite și linguri, în culori precum negru și gri. Mânerele, tot în formă de furculițe și cuțite, au fost aduse de la Londra. Hamid ne-a declarat că, pentru un plus de jovialitate, a vopsit peretele cu negru, alb și galben, apoi l-a placat cu sticlă galbenă între dulapuri.
Dormitorul de oaspeți, grațios și intim ca dimensiuni, este o adevărată divă, propunând o scenografie spectaculoasă şi o cromatică explozivă. Un perete bleu cyan, ce încadrează un gol de ușă cu rol de spațiu de depozitare, integrează, de fapt, o bibliotecă custom-made, din stejar natur şi elemente decorative vopsite în galben. Efectul este unul electrizant.
Canapeaua extensibilă, marca HNK, realizată la comandă la Meranti Studio, a fost accesorizată cu o serie de perne decorative în nuanțe de cyan și bleumarin.
Oglinda rotundă, o piesă luată dintr-un magazin de antichităţi, este vopsită în bleu, pentru coerență cromatică, iar lampa și vaza de pe masa din colț se numără printre obiectele din ceramică germană din anii ‘40. Covorul cu animal print, Moustache, provine de la Atelier Anda Roman și reprezintă piesa de rezistență a ansamblului.
You may also like
-
Noile colecţii GESSI aduc Haute Couture în băile contemporane
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial
-
Amenajările în stil bohemians şi cele maximaliste, cele mai frecvente abordări în designul de interior