“Reabilitarea unei case de patrimoniu este în momentul de faţă un lux pe care nu ţi-l poţi permite în mod normal. Cu aceleaşi costuri se poate construi o casă cu 50% mai mare, dar fără să aibe aceeaşi personalitate aparte”, designer Irina Constantin
“Teoria potrivit căreia este mai ieftin să demolezi și să construiești ceva nou, decât să restaurezi, este complet falsă. Casele vechi pot deveni confortabile, așa cum este o locuință modernă. “- arh. Paula Craioveanu
Prezentăm un proiect de reabilitare a unei case vechi care, prin rezultatele obţinute, modul de realizare, precum şi prin succesul destinaţiei actuale se constituie într-o adevărată poveste adevărată.
Reabilitare: când şi cum
Este deja ştiut că în pentru renovarea sau reabilitarea caselor şi clădirilor vechi dăruirea şi iubirea acestora este o condiţie necesară. Bineînţeles însă că nu este şi suficientă. Foarte importante sunt şi profesionalismul, pornirea de la un proiect bun care să pună accent pe destinaţia care se va da clădirii. Exemplul dovedeşte capacitatea şi flexibiitatea mare de care dau dovadă casele şi clădirile vechi. În funcţie de proiect, acestea pot căpăta cele mai diverse destinaţii, de la locuinţe, la restaurante, showroom-uri, centre culturale sau hoteluri
Prezentăm un proiect de reabilitare a unei case vechi care, prin rezultatele obţinute, modul de realizare, precum şi prin succesul destinaţiei actuale se constituie într-o adevărată poveste adevărată.
Dintr-o casă dărăpănată, una retro-şic cu identitate specială
Familia Constantin a cumpărat în urmă cu câţiva ani o casă veche şi modestă n zona Hala Traian. Aceasta se afla într-o stare avansată de degradare. Imobilul, construit în 1894 (cam în acelaşi timp cu hala), făcea parte dintr-o parcelă cu case de patrimoniu. Nu se putea pune deci în nici un fel problema demolării lui. Beneficia de un teren de 200 mp, amprenta la sol a construcţiei (parter + pod) fiind de 100 mp.
Amenajarea: s-au păstrat toate elementele ce ţineau de decorul şi atmosfera originară
Arhitecţi şi designeri care „intuiesc” adevărata valoare a unui lucru, noii proprietari au luat hotărârea să reabiliteze casa. Au procedat în primul rând la consolidarea ei, păstrând toate elementele ce ţineau de decorul şi atmosfera originară.
Astfel, nu s-a renunţat la frumoasele uşi masive din lemn şi la sobe. S-a refăcut stucatura atât la interior, cât şi la faţadă. S-a păstrat intactă compartimentarea stil vagon şi recondiţionându-se câteva piese de mobilier vechi părăsite de foştii proprietari.
Pe de altă parte s-a efectuat şi un refresh. În sensul adăugării elementelor tehnice care asigură confortul. Deasemenea încorporarea unora moderne şi de avangardă la interior (stil glamur) şi la exterior (décor Gaudi şi Hundertwasser în grădină).
Podul s-a amenajat într-o cochetă mansardă, subsolul într-un spaţiu de depozitare, iar grădina într-un splendid loc de relaxare.
You may also like
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
O casă istorică în centrul Capitalei, veche de peste 130 de ani, a cărei poveste nu este cunoscută timp de jumătate de secol
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial