Tigaie de legume

Suntem în plin post şi chiar dacă nu ţin post traditional, mulţi pot practica postul deoarece acesta este mai sănătos, curăţă şi detoxifiază organismul.

Aceştia trebuie să ştie şi că există numeroase reţete ingenioase şi foarte gustoase de post. Începem prin a prezenta o reţetă propusă de chef Marin Cristian (cristianmarin_cuisine Instagram).

Pentru cei care ţin post pot încerca o reţetă gustoasă şi gata în numai câteva minute – tigaie de legume. Se folosesc legume care se gătesc uşor şi se găsesc mai mereu proaspete. Pentru un gust aparte, se înlocuieşte uleiul cu unt/ulei de cocos şi turmeric.

  Ingrediente pentru doua porţii

  Brocoli …………………. 200 g

  Morcovi ………………… 150 g

  Ardei gras roşu …………. 150 g

  Ghimbir proaspat ………. 20 g

  Usturoi tocat ……………. 1 catel

  Caju ……………………. 50 g

  Seminţe de susan ………. 10 g

  Turmeric pudră/proaspat

  Unt/ulei de cocos ………. 10 g

  Vin alb …………………. 50 ml

  Sare şi piper

Mod de preparare

Brocoli se desface în bucheţele, se opăreşte timp 2 minute, apoi se scoate într-un vas cu apă şi cuburi de gheaţă. Ardeiul se taie felii subţiri, se curăţă un căţel de usturoi şi se toacă. După ce sunt pregătite legumele, se pun în boluri separate.

Într-o tigaie, untul/uleiul de cocos se aduce la o temperatură medie şi se adaugă mai întâi morcovul, împreună cu ghimbir şi usturoi. După ce se călesc timp de două minute, se pune vinul şi se dă totul în clocot, apoi se adaugă ardeiul gras, brocoli, caju şi seminţele de susan.

Se condimentează cu sare, piper şi turmeric şi se mai călesc 3-4 minute, apoi se scot pe farfurie şi, gata masa cu rețeta de tigaie de legume!