De Florii se mănâncă peşte. Fiind o sărbătoare tradiţională vă propunem tot o reţetă de peşte cu unul tradiţional, care se găseşte în magazine, şi anume crapul, mai ales că este o variantă mai ieftină (de exemplu decât somonul) dar la fel de gustoasă. Chef Cristian Marin ne propune o reţetă de peşte inedită, şi anume fileu de crap cu sparanghel și sfeclă.
Ingrediente pentru două persoane:
File de crap 400 g
Sparanghel verde 100 g
Sfeclă roşie 150g
Cartofi alb 50g
Morcovi 50g
Usturoi verde 50g
Ulei de măsline 50ml
Lămâie 1buc
Făina albă 30g
Unt 50g
Usturoi pudră 3g
Sare După gust
Piper După gust
Mod de preparare:
- Fileul de crap se împarte în două bucăţi egale, se scot pe cât posibil oasele care se văd, se condimentează cu sare, piper, un pic de pudră de usturoi şi ulei de măsline.
- La sparanghel se taie partea mai fibroasă, cam 5 cm de la cotor, se posează în apă clocotită cu sare, timp de 4 minute, apoi se scoate în apă cu gheaţă .
- Cartofii, morcovii şi usturoiul verde se spală, se curăţă şi se rad într-un bol, împreună cu usturoiul tocat mărunt. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă făină şi se amestecă bine. Formăm chifteluţe egale şi plate din compoziţie într-o tigaie, le prăjim în unt câteva minute pe fiecare parte până devin rumene şi le scoatem pe farfurie cu şervete pentru excesul de grăsime.
- Sfecla roşie se dă prin razătoare (spălată si curăţată în prealabil) apoi o condimentăm cu sare, piper,lămâie Şi ulei de mĂsline.
- Încingem bine o tigaie tip grill, de preferat din fontă şi gătim fileul de crap câte 5 minute pe fiecare parte iar dacă este loc, lângă peşte, se poate găti şi sparanghelul 5-6 minute.
Rețeta pentru “fileu de crap cu sparanghel și sfeclă” este doar una dintre recomandările marca Chef Cristian Marin. Așadar vă invităm să aflați și să savurați alte rețete inedite din pește, precum cea de chifteluțe de pește!
You may also like
-
Noile colecţii GESSI aduc Haute Couture în băile contemporane din România
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
Cum alegi salteaua pentru un somn odihnitor?
-
Dyson și Pierpaolo Lai: Creatori de stil la Săptămâna Modei din Milano
-
1 din 10 tineri vor suferi de pierderi de auz grave până în 2050