file de crap cu sparanghel

Fileu de crap cu sparanghel și sfeclă

De Florii se mănâncă peşte. Fiind o sărbătoare tradiţională vă propunem tot o reţetă de peşte cu unul tradiţional, care se găseşte în magazine, şi anume crapul, mai ales că este o variantă mai ieftină (de exemplu decât somonul) dar la fel de gustoasă.  Chef Cristian Marin ne propune o reţetă de peşte inedită, şi anume fileu de crap cu sparanghel și sfeclă.

Ingrediente pentru două persoane:

File de crap         400 g

Sparanghel verde     100 g

Sfeclă roşie          150g

Cartofi alb            50g

Morcovi              50g

Usturoi verde         50g

Ulei de măsline        50ml

Lămâie               1buc

Făina albă             30g

Unt                  50g

Usturoi pudră        3g 

Sare                După gust

Piper               După gust

Mod de preparare:

  1. Fileul de crap se împarte în două bucăţi egale, se scot pe cât posibil oasele care se văd, se condimentează cu sare, piper, un pic de pudră de usturoi şi ulei de măsline.
  2. La sparanghel se taie partea mai fibroasă, cam 5 cm de la cotor, se posează în apă clocotită cu sare, timp de 4 minute, apoi se scoate în apă cu gheaţă .
  3. Cartofii, morcovii şi usturoiul verde se spală, se curăţă şi se rad într-un bol, împreună cu usturoiul tocat mărunt. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă făină şi se amestecă bine. Formăm chifteluţe egale şi plate din compoziţie într-o tigaie, le prăjim în unt câteva minute pe fiecare parte până devin rumene şi le scoatem pe farfurie cu şervete pentru excesul de grăsime.
  4. Sfecla roşie se dă prin razătoare (spălată si curăţată în prealabil) apoi o condimentăm cu sare, piper,lămâie Şi ulei de mĂsline.
  5. Încingem bine o tigaie tip grill, de preferat din fontă şi gătim fileul de crap câte 5 minute pe fiecare parte iar dacă este loc, lângă peşte, se poate găti şi sparanghelul 5-6 minute.

Rețeta pentru “fileu de crap cu sparanghel și sfeclă” este doar una dintre recomandările marca Chef Cristian Marin. Așadar vă invităm să aflați și să savurați alte rețete inedite din pește, precum cea de chifteluțe de pește!