Desigur că renumiţii designeri italieni care sunt şi cei mai buni din lume se pregătiseră să facă lansări de colecţii şi noile proiecte realizate pentru mari branduri cu ocazia evenimentului Salone del Mobile Milano. Cum acesta a fost anulat din cauza Pandemiei, lansările s-au făcut prin evenimente individuale. Printre cei care au venit cu noută se numără celebri Patricia Urquiola, Pierro Lissoni, Luca Nichetto, Mauro Lipparini. Aceştia au lansat colecţii destinate pentru sezonul de vară şi toamnă. Anume, mobilier de exterior, mobilier de interior, lămpi, produse având la bază materiale textile, etc.
Interioare cu mobilier arhitectural
“Îmi imaginez casa ideală într-un mod deschis: pereții dispar și mobilierul devine arhitectură, o matrice spațială, grație unei hibridizări a sistemelor existente cu funcții noi” – Piero Lissoni
Piero Lissoni și Porro, recunoscută ca şi companie care produce obiecte artizanale lucrate manual, dar cu procese tehnologice evoluate, propun soluții spațiale și colecții de mobilier în care „cheia fiecărui proiect este căutarea erorilor și transformarea acestora în puterea proiectului”.
Colecţia include canapele, biblioteci care se pot ridica la înălţime dublă, sisteme de depozitare cu alternarea modulelor din sticlă complet transparente cu altele care sunt parțial sau complet închise.
Pentru finisarea acestora s-a folosit lacul vibrant de arancio zucca. Deasemenea melamina albă care oferă o senzaţie mătăsoasă şi crează o combinație mai bună cu interioarele contemporane.
În zona de noapte, Lissoni prezintă deasemenea noul pat Byron, cu capătul din lemn alb de vișin care se desparte pentru a crea o bază. O mică masă rotativă din metal și o bancă moal cu aromă antică sunt accesoriile care completează designul şi acționează ca un contrapunct.
Lux pe terasă şi în grădină
Renumitul brand de mobilă de lux, parte a familiei Lifestyle Design cu Cappellini, Cassina, Ceccotti Collezioni, Luminaire, Karakter și Poltrona Frau, propune pentru amenajările de exterior piese care folosesc din plin materiale inovatoare, creativitate și inginerie progresivă. Fiecare design se remarcă prin concept, formă, accesorii decorative și textile performante.
Inspiraţia vine din designul antic de mobilie etruscă, aceasta adaugând eleganță atemporală oricărui mediu exterior. Mobilierul este completat cu perne somptuoase pentru a crea un aspect atemporal, la fel de confortabil și elegant.
O altă tendinţă este spre mobilier de grădină de inspiraţie tradiţională, țesut clasic. Piesele (masa, de exemplu) sunt mai solide de tec rezistent, finisate cu o patină gri argintie antichizată.
Alte piese sunt realizate manual și concepute în aluminiu solid folosind extrudări și piese turnate de înaltă specialitate. Astfel de colecţii sunt ansambluri glamour de capodopere care reflectă rafinament relaxat, luxos.
Mirage, mai mult decât un covor
Se spune că toate creaţiile încep cu un joc. Patricia Urquiola, renumit designer, a imaginat un produs textil care induce iluzii optice prin combinarea geometriei şi culorilor în mişcare.
Tehnică artizanală
MIRAGE este ultima colecţie de covoare a firmei GAN concepută de Patricia Urquiola. Este produsă cu lână din Noua Zeelandă în tehnica artizanală de mână înnodate. Aceste produse sunt accesorii pentru decorul de interior. Dar, în acelaşi timp, pot fi considerate opere de artă sau produse de divertisment.
Miraj este un covor complet atipic. Aceasta nu numai datorită formei sale neregulate dar şi efectului special pe care îl generează. Atât asupra celui care îl priveşte cât şi asupra spaţiului pe care îl ocupă.
Arta optică
Încă de la jumătatea secolului XX un grup de artişti au început să creeze opere de artă jucându-se cu forme geometrice, linii şi culori. Arta optică (Op-art) a devenit astfel o avangardă a epocii. Dezvoltarea tehnologiilor 3D a repus pe tapet produsele şi creaţiile care produc efecte optice.
Putând fi instalat şi pe perete şi fabricat complet artizanal, fiecare covor Miraj este unic. Este disponibil în 3 palete de culori: albastru, portocaliu şi nud. Fiecare model este compus din 3 culori de bază şi 10 gradiente de culoare. În total 30 de nuanţe distincte pentru fiecare piesă. Este de menţionat că lâna din Noua Zeelandă din care sunt confecţionate covoarele Mirage este o fibră naturală de calitate. Este durabilă, reciclabilă, biodegradabilă, hipoalergică şi uşor de întreţinut.
Foto: Archiproducts