Priviţi acest interior unic prin volumetria sa. Prestgioasa clădire cu destinaţie de locuinţă prezintă câteva dintre caracteristicile caselor contemporane. În primul rând este vorba de spaţiu şi volum, aceasta având nu mai puţin de 40.000 de metri cubi.
În al doilea rând, sunt deschiderile vitrate foarte mari ce permite luminii naturale să pătrundă din plin astfel încât întregul interior este scăldat în lumină pe întreaga perioadă a zilei. Adăugăm cu această ocazie şi încadrarea într-o categorie de case cu consum redus de energie.
Biserică reconvertită în reşedinţă
Ce este diferit? Evident formele şi volumetriile. Poate nu o să vă vină să credeţi dar această casă a rezultat din reconversia bisericii locale cocoțată pe înălțimile satului Frelighsburg din Montérégie, Canada, de-a lungul marginii râului Brochets.
Dacă în urmă cu zeci de ani erau la modă reconversiile halelor industriale dezafectate (şi de aici apariţia şi dezvoltarea unui stil nou de amenajare, stilul industrial), iată că, în zilele noastre, absenţa enoriaşilor din clădirile de cult, însoţită de dificultatea întreţinerii lor duce câteodată la reconversia acestora.
Avantaje
Construcţia solidă, stilul impunător, locaţia specială situată deobicei în centru sau pe o înălţime dominantă, lipsa unor vecinătăţi în apropiere, curţile şi grădinile generoase, sunt tot atâtea motive puternice care pot sta la baza deciziei de transformare a acestor clădiri în case de locuit.
Desigur sunt şi dezavantaje. În primul rând legat de existenţa unui proiect care să conducă spre o organizare interioară astfel încât să acopere toate funcţiunile unei case.
În cazul prezentat, intenția a fost să se păstreze esența locului și să facă din această clădire un loc de prestigiu. Au fost combinate două criterii foarte importante. În primul rând, păstrarea aspectului arhitectural. Deasemenea funcționalitatea spațiilor interioare. Astfel, reședință neogotică și-a păstrat stilul original în timp ce a încorporat şi designul contemporan. Vegetația matură a fost păstrată în întregime iar curtea a rămas un loc de meditație.
Din interior se poate vedea clopotnița, încă funcțională, realizată într-o turnătorie din Baltimore cu o greutate de 850 de kilograme. Orga uriașă de la etajul 2, deasemenea un aspect arhitectural impozant, se îmbină perfect cu decorul și aduce prestigiu acestei reședințe de lux.
Lumină naturală
Deschiderile vitrate joacă un rol important în aceste locuri. Ferestrele ascuțite proiectate și realizate la comandă păstrează aspectul istoric al designului. Aduc, în același timp, o notă contemporană pe gustul zilei.
Prin captarea luminii prin ferestrele sale impozante, reședința oferă vederi uluitoare asupra restului sitului.
Proiect şi fotografii: Dominic Boudreau
Documentare: v2com
You may also like
-
Noile colecţii GESSI aduc Haute Couture în băile contemporane din România
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
O casă istorică în centrul Capitalei, veche de peste 130 de ani, a cărei poveste nu este cunoscută timp de jumătate de secol
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
1 thought on “Arhitectură unică pentru o casă realizată printr-o reconversie”
Comments are closed.