Proiect de arhitectură: casă cu terasă la etajul doi

Construită din beton, proiectul casei prevede o suprafaţa construită de 280 MP. Construcţia casei necesită un teren de minim 350 MP întrucât este prevăzută o curte cu grădină.

Organizarea casei

Casa este formată din volume paralelipipedice alăturate şi suprapuse. Etse folosită o paletă interesantă de culori, în care albul predomină. La intrare şi la etajul al doilea este folosit în contrast negru iar la parter apar şi zone de gri. La parter în suprafaţă de 119 MP se găseşte holul de intrare, camera de zi de 40MP, biroul, bucătăria şi, lângă aceasta, camera tehnică. Tot la parter este şi o terasă foarte generoasă care dă spre grădină.

La primul etaj, în aceeaşi suprafaţă ca parterul, sunt 3 dormitoare, cel matrimonial deservit de un balcon, camera pentru copil şi o camera de oaspeţi, precum şi un dresing generos. Tot aici se găsesc două băi.

Etajul doi retras

Etajul al doilea retras  în suprafaţă de 33 MP este o zonă de retragere cu deschidere vitrată totală ce asigură o perspectivă frumoasă şi lumină naturală din abundenţă.

Aici se găseşte o cameră de hoby şi o baie. Zona interioară se deschide către o terasă verde suspendată enormă, loc perfect de petrecere a timpului în aer liber, mai ales că de aici se pot vedea toate împrejurimile.

Acoperişul estea terasat şi se întinde deasupra balconului de la primul etaj, asemănător ca la o prispă tradiţională asigurâd protecţie la ploaie precum şi la razele de soare în timpul verii.

Casa este împrejmuită de un gard din beton înalt ce asigură intimitate perfectă

Casa poate fi plasată atât în mediu urban cât şi în cel rural.

Proiect: Arhiand Studio (Arh. Andrei Crăciun, Arh. Sonia Crăciun Troancă)