În aşteptarea declarării “oficiale” a culorii anului 2021

Declararea culorii anului este deosebit de importantă, atât pentru consumatori, cât şi designeri artişti vizuali sau producători

Nuanţa Aegean Teal, propusă de Benjamin Moore, poate fi o alegere excelentă pentru living dar şi pentru bucătărie, baie sau dormitor

În cazul amenajărilor şi renovărilor, mulţi proprietari doresc să fie în tendinţe iar designerii propun deseori o schemă de culori în concordanţă cu această nuanţă.

La rândul lor, producătorii (vopsele, mobilier, finisaje, decoraţii, materiale textile, etc) doresc să ştie cât mai din timp această informaţie pentru a-şi regla din vreme producţia pe sortimente.

Vom şti pe 10 decembrie

Este de menţionat că această culoare este aleasă în urma unor studii serioase de cercetare sociologică şi conjuncturală iar decizia va fi preluată cu siguranţă de marea majoritate a tuturor actorilor implicaţi. Este ca în cazul modei: chiar dacă nu-ţi place şi ai reţineri asupra ei, te trezeşti că deja ai adoptat-o.

Nuanţa Aegean Teal folosită în amenajarea biroului

Institutul PANTONE este oficial şi tradiţional cel care decide asupra acestei culori, trendsetterul recunoscut. Este neutru faţă de multitudinea de interese şi are numeroşi specialişti cu vechime şi mare experienţă în domeniul culorilor.

Pe data de 10 decembrie, Institutul Pantone va organiza o întâlnire online, în care VP-ul Instititului, Laurie Pressman, va explica alegerea culorii anului viitor şi cum se va oglindi acest lucru în fashion, amenajări şi în întreaga lumea designului.

Mari producători de vopsele, având deasemenea specialişti cu experienţă în domeniul culorilor au şi avansat idei cu privire la culoarea anului 2021 care au şi fost preluate de publicaţii de la noi. Să nu ne grăbim, însă, mai sunt doar câteva zile. Presupuneri şi chiar pariuri putem însă face.

Pariul lifeansdstyle.ro pentru culoarea anului 2021 este: KINEMONO, culoarea ŞOFRANULUI, nuanţă moale dar care înviorează spiritul.

Tendinţe: culori neutre şi moi

Unele semnale au fost deja primite. Iar acestea sunt bineînţeles influenţate de efectul pandemiei de Coronavirus şi de faptul că oamenii stau mai mult timp în casă. Este vorba de adoptarea unor soluţii mai temperate, care să asigure calm şi relaxare.

Din acest punct de vedere alegerea culorii albastru clasic pentru anul în curs a fost deosebit de inspirată, ştiut fiind că aceasta induce linişte şi calm. Totuşi poate introduce şi accente dramatice care, mai mult ca sigur, vor dispărea anul viitor,

La rândul lor, designerii continuă proiectele de interior. Din câteva fotografii ale unui apartament renovat din Paris, observăm că în paleta de culori sunt folosite pe larg nuanţe neutre şi moi. Bejurile şi cremurile sunt în aceste alegeri în diferite combinaţii iar accentele de culoare sunt practic inexistente.

Am ales exemplele din Paris deoarece aici se practicau deobicei soluţii de desigm spectaculoase, dramatice, cu accente putermice de culoare. Nu de puţine ori se apela la un stil şi metode suprarealiste.

Benjamin Moore propune Aegean Teal drept culoarea anului

Benjamin Moore, producător mondial de vopsele, merge pe linia anului 2020 privind culoarea anului, dar cu o nuanţă mult mai domolită.

Această culoare este Aegean Teal având codul 2136-40. Este cunoscută ca fiind creatoare de armonie naturală Este vorba de plăcerile simple şi reconfortante.

Cele douăsprezece nuanțe din paletă propuse radiază căldură și bunăstare. Acestea sunt culori care fac ca interiorul să se simtă și mai mult ca acasă.

Combinaţia cu alb, deseori folosită în amenajările mediteraneene conduce către o ambianţă imbatabilă. Nu mai puţin important este că şi în stilul scandinav nuanţa egeiană a fost adoptată de mult.

Pentru specialiștii de la Dulux, culoarea anului 2021 va fi Brave GroundTM

Ideea este de a lăsa în urmă anul 2020 și de a ne orienta către un viitor mai bun. Culoarea aleasă poartă numele de Brave GroundTM. Este culoarea pământului și este o culoare neutră, caldă, versatilă. În plus, aduce un aer reconfortant, blând și calm și creează o senzație de stabilitate. Este o nuanță cu notă pașnică.

Culoarea vrea să ne aducă la normal, tocmai pentru că este una banală și simplă. Una dintre calitățile majore ale acesteia este că se combină perfect cu o paletă întreagă de culori diferite. De exemplu, nuanţele de verde.

Brave GroundTM este o nuanță care variază în funcție de lumină, în funcție de ora din zi și de ambianță. Este una dintre culorile cele mai răspândite în mediul natural. Din acest motiv va părea în egală măsură și familiară.

Maroul și verdele sunt percepute fără efort de ochiul uman iar vremurile pe care le trăim sunt în continuare nesigure. În aceste condiții, fiecare dintre noi a descoperit bucuria de a sta acasă. Spațiul casei a primit complexitatea universului întreg.

Brave GroundTM va fi înfăţişată în mai multe nuanţe. Scopul este de a le înlocui pe cele de gri foarte mult folosite în ultimii ani la interior.

Culoarea este perfect compabilă cu tonuri de verde şi roșu. Este completată frumos de nunațele de albastru și este pusă în evidență de alb și negru.

Botanica: O lume a inspiraţiilor din natură

Intitulată Botanica: A beautiful world full of inspiration, colecţia de culori propusă în avapremieră de Institutul Pantone pentru sezonul Primăvară-Vară 2021 este una inspirată din armonia culorilor care se găsesc în natură.

Se propune un sezon al liniştii, al culorilor mai naturale care sugerează influenţa coloranţilor naturali şi ai reciclării. Unele scântei de culoare apar în nuanţele de verde ale pădurilor uscate.

1 thought on “În aşteptarea declarării “oficiale” a culorii anului 2021

Comments are closed.