Pantone a stabilit culoarea anului 2021, o combinaţie de culori

Aşa cum am promis, astăzi putem să anunţăm culoarea anului 2021. În mod neaşteptat (pentru unii) dar în orice caz surprinzător, Institutul Pantone, trendsetterul mondial în funcţie de culori, a decis asupra culorii anului ce va să vină.

De fapt, surpriza este că sunt două culori, ceea ce se întâmplă pentru a doua oară în istorie. Gri suprem („ultimate gray”) având codul PANTONE 17-5104  şi galben luminat („illuminating yellow”), cu codul PANTONE 13-064

 Ultimate Grey şi Iluminante

Sunt două culori independente care evidențiază modul în care diferite elemente se reunesc pentru a se sprijini reciproc. Acestea exprimă cel mai bine starea de spirit pentru anul 2021.

Practic și solid, dar în același timp pe un ton optimist, uniunea între gri şi galben este una de forță și pozitivitate. Este o poveste de culoare care încapsulează sentimente mai profunde de gândire cu promisiunea a ceva însorit și prietenos. Un mesaj de fericire susținut de forță, combinația amintită este aspirațională și ne dă speranță.

Trebuie să simțim că totul va deveni mai luminos – acest lucru este esențial pentru spiritul uman în conjunctura actuală. Pe măsură ce oamenii caută modalități de a se energiza, claritate și speranță în depăşirea incertitudinii, nuanțele îndrăznețe ne satisfac căutarea vitalității.

Illuminating este un galben strălucitor și vesel cu vioiciune, o nuanță de galben care încălzeşte şi care este impregnată de energie solară.

La rândul său, Ultimate Grey este emblematic pentru elementele fiabile, de bază. Acestea oferă o bază solidă, cum este cazul fundaţiei de beton a casei.

Este culoarea pietricelelor de pe plajă și elementelor naturale al căror aspect degradat evidențiază capacitatea de a rezista testului timpului. Ultimate Gray încurajează sentimentele de calm, stabilitate și rezistență.

Speranţa unui an mai bun

Îndrăznind spiritual, asocierea Ultimate Grey şi Iluminante evidențiază o nevoie înnăscută. Este nevoia noastră de a fi văzuți, de a fi vizibili, de a fi recunoscuți, de a ne face auzite vocile. O combinație de culori ale cărei legături cu inovația, intuiția, respectul pentru înțelepciune, experiența și inteligența inspiră regenerarea. Deasemenea ne conduce spre noi concepte şi moduri de gândire.

În urmă cu doar câteva zile am iniţiat un pariu privind culoarea care va fi stabilită drept culoarea anului 2021 de către Institutul Pantone.

Am fost singura publicaţie din ţară care şi-a asumat acest risc. Cum, de altfel, suntem şi prima care face anunţul corect al culorii anului. Ei bine, nu am câştigat pariul. Dar nici nu l-am pierdut!. Trebuie să recunoaştem că nuanţa sugerată de noi, cea a şofranului este extrem de apropiată de galben iluminat. Amândouă sunt culori solare care exprimă încrederea într-un an mai bun.