Un dormitor pe temă marină ca o cabină de vapor

Am fost de două ori în croazieră. Cel mai mult îmi plăcea seara când mergeam la culcare şi dimineaţa când mă trezeam, adică în cabină, camera de dormit.

Cabina de vapor

La culcare mi se părea mica cabină un colţ de rai unde te puteai bucura de confort, e adevărat minim, dar totuşi confort, când vedeai pe hublou întunericul nemărginit şi apa neagră ce părea că ascunde numeroase primejdii şi vietăţi rele. Oricum, necunoscutul. Mica cabină, al cărui lemn scârţâia necontenit, părea că ea, şi nu vaporul, este protectorul faţă de tot ce era afară. Iar puţinele accesorii din încăpere erau legătura cu lumea din care făceai parte. O aceeaşi senzaţie de bine era şi dimineaţa când vedeai pe hublou apa nemărginită, la fel de neprietenoasă şi stăteai în uşorul legănat sub o pătură la căldurica patului.

Dormitor marin

Masha Verhoogt încearcă să aducă senzaţiile descrise în dormitorul casei. Desigur că plecând de la o temă dată, numai o funcţiune a locuinţei poate fi abordată în acest fel. Maestră a ambientării, designerul reuşeşte o ambientare desăvârşită a dormitorului în stil marin prin intermediul celor două mijloace pe care le stăpâneşte perfect: materialele textile şi culorile. În ceea ce priveşte cele din urmă, combinaţia alb albastru este una de mare succes în amenajările interioare. În plus se bucură de cel puţin două atuuri suplimentare. Albastru clasic, marin, este culoarea anului 2020 şi imprimă o stare de linişte şi relaxare, ceea ce este perfect în cazul amenajării unui dormitor în care odihna şi somnul sunt în prim plan. În al doilea rând, combinaţia alb albastru este specifică stilului mediteranean şi ne duce în mod inevitabil cu gândul la vacanţe şi la nostalgia sezonul estival.

Decoraţiuni şi accesorii

O cabină de vapor nu poate pretinde multe decoraţii, spaţiul este mic. Desigur că Masha Verhoogt a imaginat însă o cabină de vapor de croazieră elegantă. Glamurul este foarte apreciat mai ales acolo unde este greu de asociat. Masha a respectat ideea de a nu aglomera spaţiul Fotoliul, piesă mare de mobilier în afară de pat, accentuează confortul şi eleganţa şi este în acelaşi ton cu întreaga amenajare.

Detaliile sunt importante şi ele fac diferenţa. Dacă decorul este punctat cu puţine piese dar desigur relevante, ambianţa este întregită de multe accesorii specifice navigatului şi marinăriei.

Globul pământesc, un ochean, roza vânturilor, frumoasa machetă a unei nave cu pânze, picturi marine sunt ingredientele folosite de Masha pentru această reuşită amenajare.