Apartament masculin cu accente industriale

Printre cerințele tânărului beneficiar al apartamentului de două camera din Bucureşti s-au numărat: spaţii de depozitare suficiente, bucătărie cu insulă care să deservească și ca loc de luat masa, un spaţiu pentru exerciții fizice, canapea care se poate extinde.

S-a ţinut seama de faptul că tânărul este pasionat de jocuri și de tot ce ţine de media și high-tech. Proiectul de amenajare a fost încredinţat tinerei dar dinamicei designer Raluca Cismărescu, Contrapunct-design.

Amenajarea

De la început, designerul a avut în vedere ca TV-ul să ocupe un spaţiu generos pe peretele din living. Deasemenea ca jocul de lumini să completeze perfect această atmosferă..

Materialele folosite sunt puternice, masculine dar încălzite de un șemineu cu bioetanol care creează un spatiu cozy, primitor.

Bucătăria a reprezentat o provocare. Designerul a reuşit să înglobeze aici exact cerințele beneficiarului. Şi anume: frigider dublu, plita cu hotă încorporabilă, cuptor cu rol și de cuptor cu microunde, insula de gătit și loc de luat masa.

Accente şi paleta de culori

Au fost folosite accente puternice pentru pereți precum tapetul 3D sau peretele albastru petrol. Acestea balansează culoarea PAL-ului de la corpurile superioare din bucătărie. Pentru pardoseală a fost folosit parchet laminat de la Egger care are un aspect puternic de piatră naturală. Întreaga amenajare este în tonuri de gri și maro cu accente de albastru petrol.

Dormitorul a avut nevoie de cât mai multe spaţii de depozitare. Designerul a încercat ca spaţiul să nu pară aglomerat. Astfel a fost creat un tot unitar în spatele și în lateralele patului.

A fost folosit același material ca în cazul livingului și bucătăriei open-space. Anume o placă decorativă cu aspect de beton. Nu au fost utilizate mânere ci sistemul modern “push-to-open”.

A rezultat o amenajare unitară care a răspuns întocmai nevoilor și cerințelor beneficiarului.

1 thought on “Apartament masculin cu accente industriale

Comments are closed.