Tips&tricks designer pentru amenajarea băii

Stilul retro şi cel industrial, la modă astăzi, sunt cele mai potrivite pentru amenajarea băii. Combinația dintre piesele retro și cele moderne este un trend ce nu se va demoda niciodată.

Dozator săpun lichid Zone UME, roz 200 lei

Dacă decizi să decorezi baia cu finisaje dominante – de exemplu să creezi un total look terrazzo –  este bine să păstrezi toate accesoriile în sfera minimalistă și a nuanțelor neutre, mai ales alb și negru, dar poți adăuga tonuri de bej sau roz pal.

Poți crea o atmosferă de tip anii ’60, prin intermediul chiuvetei, a unui dulăpior cu oglindă și al robinetelor. Nu uita de prosoape – alege nuanțe neutre, plăcute, din materiale groase, ce se evidențiază prin calitatea lor.

O baie mid-century

Fiecare detaliu în amenajarea băii trebuie bine gândit. Iar pentru a obține efectul scontat – alegând o paletă simplă de culori, spațiul nu pare deloc aglomerat și poți crea accente și puncte de interes alegând accesorii aurii. O faianță clasică albă și o gresie alb-negru se asortează perfect. Un rol important estetic îl au și elementele din lemn și ratan. Completează atmosfera aprinzând lumânări masive, albe și nu uita de plante! Adaugă și un covoraș pufos la final.

Acordă atenție alegerii oglinzilor, care joacă un rol cheie în baie. Te uiți în oglindă în fiecare zi, așa că fii atent ca materialul să fie de calitate, la dimensiunea și forma oglinzii, dar și să o amplasezi la înălțimea potrivită, cu un design captivant.

Rafturile și etajerele sunt foarte utile într-o baie – pot oferi atât un suport practic pentru cosmetice, cât și un spațiu pentru etalarea plantelor. Asortează coșul de rufe, coșulețe de depozitare și, de ce nu, o băncuță, pentru un plus de confort, dacă spațiul o permite.

O baie în stil industrial

Pentru un look desăvârșit și o atingere industrială adaugă piese cheie. De exemplu, un suport stilat de prosoape și corpuri de iluminat.

Foarte multe dintre trendurile actuale sunt trecătoare. Astfel încât piesele pe care le includ devin demodate de la o zi la alta. Din acest motiv e indicat să fii extravagant doar prin elemente ce pot fi schimbate foarte ușor. De exemplu accesoriile pentru chiuvetă sau cadă, textilele sau autocolantele.

Nu te grăbi, ai răbdare până găsești accesoriul sau piesa potrivită de mobilier. Şi fii dispus să plătești mai mult pentru ele. O astfel de abordare corespunde unui stil de viață sustenabil.

Foto şi shoopping: Bonami