Casă bio cu accente exotice în Paradisul Verde

Proiectul casei realizat de Puşa Hack a mers pe cele mai importante tendinţe actuale – natură, bio, confort total, accente exotice cu piese statement şi de artă, eclectism, vintage.

Rezultatul final este unul pe măsură, nu numai absolut WOW dar şi un spaţiu confortabil, relaxant şi totuşi energizant în acelaşi timp.

Pușa Hack este proprietarul magazinului de decoraţiuni Exotique, pe care îl conduce de peste 18 ani . Este cunoscută la noi în țară pentru stilul inconfundabil al pieselor de mobilier, accesoriilor şi decorațiunilor precum și al corpurilor de iluminat pe care le aduce în showroom-ul ei.

Grădina şi amenajările exterioare

Terenul pe care s-a edificat casa este foarte generos. Măsoară nu mai puţin de 1000 de metri pătraţi, împrejmuiţi natural cu iederă, ceea ce asigură un verde aproape permanent.

În faţa casei se găseşte o mică peluză, pentru care s-a folosit trifoi, în loc de gazon. În centrul său, o fântână arteziană asigură primenirea aerului cald pe timpul verii.

Întreaga grădină este concepută pe baze bio, fără îngrăşăminte. Puşa este foarte mândră de faptul că s-a ocupat personal de aceasta, fără ajutorul unui peisagist. Tot ideea ei a fost “Grădina secretă”. O seră cu legume şi zarzavat bio şi proaspete (roşii, ardei, gogoşari, busuioc, mentă, mărar şi pătrunjel), construită la o înălţime de 80 de cm de la sol.

Una dintre tendinţele actuale legate de grădină este bucătăria de vară. Puşa Hack a extins acest concept şi a construit în spaţiul exterior un pavilion. Este de fapt o cochetă căsuţă anexă. Are în centru bucătăria exterioară cu barbeque şi terasa, folosită şi ca dining.

Tot pavilionul adăposteşte un dormitor cu baie (probabil pentru oaspeţi sau de folosit în timpul verii) precum şi pivniţă.

Casa

Având 360 metrii pătraţi utili, casa, cu aspect de conac modern, este organizatăcu parter, etaj şi un pod pentru depozitare. După cum spune Puşa Hack, în construcţia ei au fost folosite numai materiale naturale.

Structura este din lemn, izolaţia termo şi fono este din vată bazaltică iar acoperişul din ţigle de rocă vulcanică. Şi la interior s-a folosit pentru finisaje mult lemn.

Concepţia bio se regăseşte şi la interior. Sunt piese de mobilier executate din lemn reciclat.

Decorul de interior

Dragostea proprietarei pentru frumos și pentru autentic se regăsește în fiecare obiect pe care l-a folosit în amenajarea casei. Fiecare poartă cu el povești orientale vechi şi fabuloase din misterioasa Indie, din exotica Thailanda, din fascinanta Indonezie, din îmbietorul Maroc.

Din peregrinările ei, Puşa şi-a însuşit şi obiceiuri şi tradiţii vechi legate de locuinţe şi stil de viaţă păstrate cu înţelepciune în Extremul Orient. De exemplu sunt cele Feng Shui. Le-a selectat cu grijă pentru a se potrivi cu conceptul de amenajare al casei şi le-a aplicat cu pasiune dar şi cu pricepere în proiectul la care a lucrat 5 ani. Deasemenea, a adus lucrări şi obiecte frumoase din toată lumea. Trebuie menţionat că Puşa are deja experienţă şi ochi în proiecte de amenajări, casa din Paradisul Verde nefiind primul de acest fel.

În acelaşi timp, casa este plină de culoare. Tapetul, realizat de o echipă de la Cluj, fiind în mare parte responsabil de acest lucru.  Este greu de făcut o listă a pieselor importante, practic fiecare prezintă ceva special.

Accente exotice

otuşi se distinge canapeaua verde din living (“veche, dar rămânând cu designul modern şi confortul de acum 15 ani”, spune Puşa), fotoliul roz din dormitor realizat manual în Italia, chiuveta cu broscuţe din bucătărie, o adevărată operă de artă, masa lungă de 3,5 metri din lemn natur de pe terasă, aceasta fiind gândită ca un loc de socializare.

Mobilierul bogat sculptat, cristalele, draperiile scenografice şi operele de artă imprimă interiorului un aer glam

Confort, eleganţă, accente exotice sunt caracteristicile aceastei reşedinţe, în care Puşa Hack şi-a adus spre locuire venerabilii părinţi. Aceştia se pot bucura din plin de ambianţă, posibilităţile de relaxare şi aerul curat, departe de aglomeraţia citadină.

Tot dificil este de definit şi stilul interior al casei. Ne ajută tot Puşa Hack, cea care l-a conceput: stil exotic oriental.

Obiecte benefice

Se regăsesc în această casă obiecte benefice precum şi decoraţiuni şi accesorii exotice, lucrate manual de către artizani asiatici.

Obiectele decorative au fost alese după semnificația spirituală dar și estetică. Peştişori, simbol de prosperitate, elefanţi, păsărelele din dormitor, o mandală sunt câteva dintre aceste obiecte care se regăsesc în casa Puşei Hack sub diferite forme.