Urban gardening: noul trend în grădinărit

Te minunezi de câte terase se transformă în oaze de verdeață în ultima vreme? Urban gardening este o nouă tendință care își dorește să readucă natura în orașe.

Tendinţe

Activitatea din grădină este destresantă și îi ajută pe oameni chiar să se odihnească. Acesta este motivul pentru care astăzi grădina servește ca spațiu de locuit extins.

Grădina interioară sau, cum se mai numeşte, grădina citadină, devine din ce în ce mai populară mai ales în rândul locuitorilor din oraș. Ghivecele pentru plante, miniserele și rafturile cu ierburi adaugă o undă de verde proaspătă locuinţei. Partea bună este deci că nu este nevoie să ai o grădină. Poţi pur şi simplu să practici urban gardening pe balcon, pe terasă sau chiar la interior.

Grădinăritul natural este îşi el în trend. Specialiştii recomandă folosirea de soluri și îngrășăminte din materii prime locale, grătarul de unică folosinţă din materiale naturale și biodegradabile (bambus, ratan și piatra de lavă), acoperiri în grădina outdoor din materiale organice, protecția plantelor prietenoase cu albinele, precum şi ghivece bio-degradabile.

Dacă iubești plantele, cultivarea fructelor și legumelor, ghivecele originale pentru flori și materialele textile cu motive tropicale, transformă-ți și tu balconul sau terasa într-un loc de relaxare verde și natural.

Mobilierul  şi accesoriile pentru grădina urbană se caracterizează prin liniaritate şi dimensiuni reduse. Iar multe au un aspect extrem de minimalist. Cadrele pentru mese, scaune și șezlongurile de grădină transmit un aer de lejeritate. Luxul poate fi şi el prezent, multe soluţii propuse fiind  încadrate în acestă categorie.

Set mobilier de grădina din ratan Le Bonom Tropea, 1434 lei

Culorile strălucitoare care îmbunătățesc nuanțele clasice în aer liber, precum gri și maro, adaugă o notă casual

Set 2 ghivece din teracota cu farfurie La Forma Janina, 180 lei

Tendinţa de personalizare şi individualizare se aplică şi în cazul grădinii urbane. Aceasta poate fi amenajată în funcție de preferințele personale. 

Natura din nou la oraș

În ce privește digitalizarea și modernizarea stilului nostru de viață nu trebuie să ne plângem. Dar oare, nu am uitat puțin de flori și legume? Urban gardening este stilul creat ca răspuns la separarea tot mai mare a omului de natură.

Vas pentru cultivarea plantelor Plastia High Urbalive, 77 cm, gri, 426 lei

Îl poți percepe ca pe o tendință, conform căreia să îți amenajezi balconul sau terasa, dar și ca pe un stil de viață. Înverzește-ți terasa cu multe plante, plantează un copac mic într-un ghiveci sau crește câteva legume și fructe!

Povestea începe cu un ghiveci

Inițierea ta în Urban Gardening poate începe cu un ghiveci cu arpagic, pătrunjel sau mentă și va continua până când vei avea o adevărată grădină în balcon.

Ghiveci suspendat din ceramică PT LIVING Oval, verde mat, 92 lei

Pentru iubitorii stilului boho sunt pregătite ghivece de agățat. Deasemenea, pentru cei care uită să ude florile sunt ghivece cu sistem de auto-irigare.

Foto: Pinterest, Bonami

Ghiveci cu sistem de auto-irigare Plastia Rosmarin, alb-bej, 23 lei