Activităţi în grădină pe timpul toamnei

Pandemia de COVID 19 a revenit în forţă iar petrecerea timpului în aer liber este recomandată pentru petrecerea timpului. Dacă în timpul verii mulţi au fost plecaţi în condediu şi vacanţe, acum cu venirea toamnei ne-am reîntors acasă, copii au început şcolile. Este o perioadă foarte bună pentru revederi, pentru organizarea unor evenimente şi alte activităţi în grădină. La interior există restricţii şi nu sunt indicate întâlnirile cu multe persoane.

Grădina este locul idel pentru organizarea unor activităţi şi evenimente, în special în timpul weekendurilor, cum este chiar cel de acum. Vremea este încă destul de bună. Chiar dacă apar ploi şi temperatura scade este posibil ca şi până în noiembrie să mai fie perioade bune de timp, chiar cu soare.

Pregătiţi grădina

Grădina trebuie pregătită însă din timp pentru astfel de activităţi. Frunzele au început să cadă iar curăţenia grădinii este esenţială pentru a asigura un loc propice pentru diverse activităţi în grădină pe timp de toamnă.

Terasele şi peluzele de gazon sunt zonele cele mai indicate pentru diverse organizări de activităţi. De aceea, gazonul trebuie să fie tăiat (este de fapt şi o perioadă recomandată pentru tăiere). Deasemenea terasele să fie curăţite de resturile vegetale, florile şi vegetaţia veştejite înlăturate.

Pot fi adăugate noi aparate la locurile de joacă pentru copii iar cele vechi revizuite. Acum seara vine mult mai repede şi de aceea sistemul de iluminat devine mai important.

Un aparat de încălzire pentru exterior poate aduce posibilitatea petrecerii timpului în grădină în seri frumoase când temperaturile sunt mai scăzute.

Pentru décor puteţi împrospăta grădina cu flori de toamnă, cum sunt crizantemele şi tufănelele. Toamna sunt şi recoltele, astfel că recomandăm ca şi amenajarea să fie în stilul rustic.

Petrecereile pentru copii şi cele cu tematică

Copii sunt foarte bucuroşi să se revadă după vacanţă şi să se joace împreună. Sunt la modă petrecerile pentru copii dar şi petrecerile cu tematică. Într-adevăr, o grădină privată este locul ideal pentru organizarea de petreceri pentru copii dacă timpul este favorabil.

De altfel, deja de mai mulţi ani, petrecerile pentru evenimente aniversare ale copiilor sunt organizate de preferinţă în aer liber, în locuri special amenajate. În acest fel deranjul este mult mai mic decât în cazul unei organizări acasă.

Copii se joacă, sunt zburdalnici şi, în interior pot să producă stricăciuni, probabilitatea unor accidente fiind şi mult mai mare. Este deci evident că cel mai bun şi comod loc este o grădină privată. Aici copii pot beneficia şi de locuri de joacă special amenajate în acest sens.

Organizarea de evenimente în grădină

Dacă vreţi să organizaţi un astfel de eveniment, trebuie să vă asiguraţi că aveţi la dispoziție toate instrumentele necesare. De la tematică până la decorațiuni, toate vă ajută să puneţi în practică toate ideile. Oricât de îndrăznețe ar fi acestea. Dacă în urmă cu câțiva ani câteva accesorii – diademe, bandane etc – erau suficiente, acum se merge pe decorațiuni complete în tematica aleasă, de la baloane și pahare, până la costume. Pentru copii se poate apela la coifuri şi pampoane iar pentru adulţi, lumânări şi chiar tacâmuri. Pentru copii sunt foarte la modă costumele de supereroi. Cum sunt cele de Batman sau Look Skywalker şi Leia din Războiul Stelelor. Sunt firme specializate unde se pot comanda astfel de lucruri.

Succesul unei astfel de petreceri este asigurat de organizarea acesteia în detaliu. Potrivit specialiștilor, există câteva lucruri pe care trebuie să le aveţi în vedere ca totul să decurgă perfect. Astfel, trebuie să comandaţi accesoriile, decorațiunile și costumele din timp. Deasemenea trebuie să planificaţi activitățile și să vă asiguraţi că toți invitații sunt implicați.

Masa în grădină: décor rustic sau vintage

Indiferent că este o ocazie specială, o petrecere sau un simplu prânz, masa de dining trebuie să fie decorată în spiritul toamnei. Apoi, puţină culoare este binevenită în orice grădină.

Mobilierul din lemn în nuanţe naturale, învelitorile din pânză, coşurile din împletituri şi florile proaspete vor compune o amenajare rustică. Pe cât de atrăgătoare, pe atât de confortabilă şi degajată. Legumele, fructele, în special cocenii de porumb şi dovlecii sunt foarte colorate. Astfel vor contribui şi ele la un decor rustic. Puteţi deci să le puneţi din abundenţă pe masă şi chiar să decoraţi cu ele. Mai ales când faţa de masă este albă.

Mobilierul de lemn vopsit cu alb imprimă şi el o notă de optimism. Deasemenea, poate face faţă foarte bună şi în cazul unei mese festive.

Dacă nu aveţi suficiente elemente de factură rustică, puteţi opta pentru stilul vintage. Acesta este foarte la modă acum, mai ales că obiecte vechi sau cu aspect învechit sunt fuşor de găsit. Chiar dacă un serviciu nu este complet, piesa sau piesele lipsă se pot înlocui cu altele de alelaşi tip. Cu alte cuvinte piesele se pot amesteca. Desigur că, pentru piesele mai mari, acestea se pot folosi ca accent. De exemplu, un bol de cristal sau un sfeşnic de argint pus pe masă.

Foto: Pinterest