Case durabile şi eficiente energetic cu sistemul ceramic Porotherm Profi

Cărămida este unul dintre cele mai vechi și durabile materiale de construcție. De asemenea este unul dintre materialele cele mai utilizate la construcţia unei case. De altfel, cărămida este și soluţia cea mai “populară“ practicată la noi în ţară. În prezent evoluția acestui material oferă nenumărate posibilități de design precum și o excelentă eficiență energetică. Multe dintre aceste produse şi inovații au fost introduse pe piaţă de către Wienerberger, cel mai mare producător de blocuri ceramice din lume, iar cărămida Porotherm a devenit sinonimă cu soluția modernă de blocuri ceramice la cele mai înalte standarde de calitate.

Cărămida, un material natural eficient

Cărămida este unul dintre cele mai populare materiale de construcţie, fiind obţinută pornind de la cele 4 elemente fundamentale – pământ, apă, aer și foc, ceea ce îi conferă calitatea de material natural care se integrează perfect în mediul înconjurător.

Amestecul, având la bază argila, este ars în cuptoare speciale la temperaturi foarte ridicate, ceea ce îi oferă rezistență și durabilitate în timp.

În segmentul rezidenţial, cărămida este folosită pentru ridicarea zidurilor casei, pentru decorarea unor suprafeţe interioare sau exterioare sau chiar pentru soluții de pavaj. Niciun alt material de construcţie nu oferă atâtea posibilități pentru realizarea unor efecte arhitecturale unice.

Avantajele caselor din cărămidă

Nenumăratele avantaje pe care le prezintă acest tip de material au făcut din cărămidă unul dintre materialele cele mai utilizate la construcţia de case. Pe de altă parte şi procesul de producție a acestui material a cunoscut o evoluţie importantă, înglobând astăzi numeroase inovaţii tehnologice care îi îmbunătățesc aplicarea pe șantiere și îi sporesc capacitatea de izolare.

O casă din cărămidă este călduroasă, poate să “trăiască” mai bine de 100 de ani şi, în acelaşi timp, nu necesită îngrijire specială. Cărămida este un material natural iar pereţii construiţi pe această bază “respiră”, asigurându-se un microclimat bun la interior şi, deci, un confort sporit. De asemenea, contribuie la prevenirea acumulării de umiditate în locuință, fapt care ar putea conduce la formarea de mucegai și condens, nocive pentru sănătatea locuitorilor ei.

Cărămida se pretează oricărui stil arhitectural, fie el clasic sau modern, putându-se folosi în orice zonă indiferent de condiţiile climaterice. Pentru realizarea unei case din acest material terenurile înguste nu reprezintă un impediment.

Cărămida se pretează și multor combinaţii arhitecturale cu alte elemente: lemn, ţiglă ceramică, metal sau piatră şi permite obţinerea de deschideri largi și spectaculoase.

Porotherm Profi: sistem inovativ de înaltă calitate pentru realizarea zidăriei ceramice

Primul sistem inovator de zidărie ceramică şlefuită, introdus pe piaţa din România de către Wienerberger, este potrivit pentru execuţia zidăriilor ultrarapide, la temperaturi scăzute, beneficiind de un timp scăzut de execuţie în comparaţie cu metoda tradiţională de zidărie. Sistemul favorizează realizarea unei zidării cu aspect îngrijit şi obţinerea unei performanţe termice îmbunatăţite, prin reducerea la minimum a grosimii rosturilor din zidărie, dar şi obţinerea unei zidării uscate, fără alergeni.

Zidăria ceramică șlefuită pusă în operă cu spuma adezivă Porotherm Profi Dryfix
extra prezintă numeroase avantaje: se zideşte execuție ultrarapidă
(zidești cu până la 50% mai repede), șantier curat, eficiență, eliminarea timpului necesar de întărire a mortarului.

Foarte important este faptul că zidăria poate fi realizată până la temperaturi de -5 grade Celsius iar tencuiala poate începe imediat, datorită duratei reduse de întărire a spumei adezive Porotherm Profi Dryfix extra. Este de notat că flacoanele de spumă Porotherm Profi Dryfix extra sunt uşor de transportat versus varianta clasică de mortar.

În plus, specialiștii Wienerberger asigură consultanță gratuită în șantier în procesul de ridicare a zidăriei ceramice Porotherm Profi:

Vezi aici video de punere în opera a sistemului Porotherm Profi cu spuma adezivă
Porotherm Profi Dryfix extra.