Având o formă paralelipipedică lungă, casa are o arhitectură interesantă în stil modern, cu deschideri vitrate largi, cu o terasă cu deschidere panoramică spre peisajul exterior, înspre lacul din apropiere spre care se întinde terenul.
O parcelă de teren cu două zone de interes
În faţa casei, puţin în lateral o piscină modernă întregeşte ambianţa. După această zonă acoperită cu gazon, pe care este amplasată piscina şi care poată găzdui ocazional şi mese pentru petreceri cu mai mulți invitați, terenul prezintă o pantă accentuată până ajunge la lac.
De întreaga amenajare exterioară a proprietăţii s-a ocupat arhitect peisagist Dragoş Isăcescu, atelierisacescu@gmail.ro. El este colaborator şi continuator al tatălui, binecunoscutului arhitect peisagist Virgil Isăcescu, cu o experienţă de aproape 40 de ani şi care a realizat după Revoluţie cele mai multe proiecte de grădină originale pentru case şi vile în special în zonele de nord ale Bucureştiului, pe terenuri cu ieşire la lac. Tot el este cel care a introdus la noi conceptul de grădină montană cu căderi de apă.
Proiectul de amenajare
În cazul prezentat, proiectul de grădină a implicat amenajarea cu pietre de dimensiuni mari a părţii de teren în pantă.
“Legătura cu lacul nu am dorit să fie fragmentată cu plante de mari dimensiuni, ci doar o mărginire a dimensiunii cadrului vizual. Practic să creez un orizont nemărginit de gard, cu un spațiu fluid, care oferă diverse trasee de a merge prin curte, asemănătoare unui spațiu natural”, spune Dragoş Isăcescu, cel care a realizat proiectul de amenajare a grădinii.
Din punct de vedere al plantelor, a fost aleasă o cromatică diversă, cu diferențe de textură la nivelul frunzelor, care în timp să creeze un spațiu colorat, în contrast cu sobrietatea arhitecturii moderne a casei.
Piscină cu sistem constructiv hibrid
În spatele casei se află o zonă de grădină, şi aceasta de dimensiuni apreciabile. Aici se află un foişor iar proprietarii au dorit şi aici construirea unei piscine, mai ales că terenul este drept şi locul prezintă multă intimitate. I-au solicitat arhitectului peisagist o soluţie pentru o piscină diferită de cea din faţa casei, şi anume ceva mai natural care să se încadreze mai bine în locul respectiv
Dragoş Isăcescu a propus o soluţie originală, o piscină care să aibă forma şi caracteristicile unui iaz. Lungimea zonei adânci este de 8, 5 metri iar lăţimea de 3 metri, ceea ce permite chiar activităţi sportive, cum este înotul.
“În curte am făcut un iaz/piscină. Datorita faptului că aici exista deja foișorul cu un aspect rustic, și care pentru familie are o mare valoare sentimentală, s-a decis împreună cu beneficiarul că o piscină în formă clasică ar creea o notă discordantă. Așadar am ales să facem o piscină care să arate ca un iaz. Sistemul constructiv este unul hybrid, în care a fost folosit parte beton, parte mal natural, totul izolat cu o membrană de cauciuc. Malul este stabilizat cu lemn masiv, la fel și treptele de coborâre car sunt din lemn. Sistemul de filtrare este fară chimicale. Dacă suprafața era mai mare am fi putut încerca o filtrare exclusiv naturală, dar aşa a fostales un sistem de filtrare fără chimicale. Mentenanţa este facilă, fiind nevoie de a curăţa filtrele la 2-3 luni, în rest doar consum electric la o valoare mai mică față de o piscină clasică”.
Astfel descrie Dragoş Isăcescu cum s-a ajuns la soluţia pentru această piscină arătând şi modul de construire şi caracteristicile acesteia.
Foto: Dragoş Isăcescu
You may also like
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
O casă istorică în centrul Capitalei, veche de peste 130 de ani, a cărei poveste nu este cunoscută timp de jumătate de secol
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial