Casă în stil contemporan cu accente glam

Având o suprafaţă de teren rezonabilă la Timişoara, familia şi-a dorit o casă confortabilă în stil contemporan dar în acelaşi timp şi elegantă.

Grădinăa şi amenajările de exterior

Fiind iubitori ai activităţilor în aer liber, existând în famile şi un copil, un accent deosebit a fost pus pe amenajările de exterior şi grădină. Terasa, amenajată şi ca loc de luat masa, măsoară nu mai puţin de 40 de metri pătraţi.

În grădină a fost construită şi o bucătărie dotată cu barbeque şi mobilier de şedere. Ca în majoritatea cazurilor, grădina se bucură de o peluză de gazon, alei cu gresie şi zone cu pietriş.

Numeroşi arbuşti decorează grădina în care se regăsesc şi câţiva brazi tineri care delimitează proprietatea şi asigură intimitatea în curte. Locul de joacă pentru copii, cu bănci şi leagăn, ocupă un loc central.

Organizarea casei şi amenajarea de interior

Parterul, organizat ca open-space cu living şi bucătărie, are 90 de metri pătraţi. Tot la parter a fost amenajat un birou şi o baie de serviciu. În acelaşi timp,  etajul,, unde se găsesc trei dormitoarele, dressingul şi două băi ocupă 99 de metri pătraţi.

Proprietarii şi-au dorit o amenajare modernă, în care să se regăsescă şi glamurul. În acest caz, au apelat la cel mai cunoscut designer de interior din zonă. Corina Săftescu este recunoscută prin realizarea de astfel de interioare cu caracteristicile menţionate.

Design

În living predomină culorile neutre. Accentele sunt date de canapeaua confortabilă într-o nuanţă interesantă gri petrol, mobilierul din lemn în culori maro închis şi elegantele draperii.

Nuanţa coloristică a canapelei este încălzită de accentele auriu. În timp ce un aport important este adus în decor de tablourile de artă contemporană în culori calde. Tot un tablou poziţionat pe casa scării accentuează spaţiul.

Servantele pereche, aşezate pe o structură metalică aurie, delimitează ingenios spaţiul luminos de lângă terasă.

În acelaşi timp, bucătăria cu mobilierul în culoare deschisă (alb) precum şi liniile sale curate şi drepte oferă o senzaţie de spaţialitate.

La etaj, dormitorul matrimonial se remarcăm prin cele două oglinzi care măresc şi luminează spaţiul prin reflexia în ele a ingenuoaselor corpuri de iluminat. Şi în acestă funcţiune apare contrastul între culorile deschise – albul mobilierului – şi cele închise – maroul tabliei patului şi draperiile.

Tot la etaj se găseşte şi camera celui mic, amenajată dinamic şi vesel. Se remarcăm şi finisajele de înaltă calitate folosite în amenajarea băilor. sunt aurii şi se găsesc la canapea, la structura metalică pe care sunt aşezate servantele şi la bumbii de pe tapiţeria taburetelor.