Împodobeşte bradul cu decoraţiuni premium de la LEUK! HOME

În acest an, ambientul de Crăciun nu va fi doar tradiţional, ci va face referire şi la trecut, fiind în acelaşi timp romantic şi nostalgic. Dorinţa de pace şi linişte va fi încă o dată simbolizată de brad. În ciuda diferenţelor culturale, Crăciunul rămâne o sărbătoare specială, iar decoraţiunile festive legate de acest moment au prioritate.

Dar ce decoraţiuni de Crăciun se poartă anul acesta, cum se împodobeşte bradul, ce teme pot fi abordate?

Recomandările se îndreaptă în primul rând spre figurile clasice, însă cu finisaje şi culori reinterpretate cât şi cele ale modernismului clasic cu o eleganţă specială. Sunt obiecte şi ornamente naturale cu finisaje de calitate. Modelele filigranate din sticlă, metal sunt și ele în vogă: stele de metal subțiri, coroaniţe delicate și medalioane de sticlă atrag atenția asupra detaliilor. Frumusețea pură a sticlei nu numai că imprimă ceva special bradului de Crăciun. Sunt şi flori de primăvară, lumânări, dulciuri, prăjituri, vinuri și sticle de şampanie din acest material.

Pentru a aduce mai mult romantism este necesară lumina lumânărilor. Așadar, acestea joacă un rol important în ceea ce privește decorarea de Crăciun. Seropune o mare varietate de forme, culori și stiluri de lumânare. Lumânări simple stâlp, întoarse, sau sub formă de țurțuri, texturate, lucioase, cu suprafețe neuniforme sau în formă de ananas, ca Moș Crăciun, sau ca un iepure, într-un suport de porțelan cu capac de lemn sau într-un recipient din sticlă măcinată fin, cu ilustrații delicate sau o banderolă de dantelă.

Idei speciale, multe amuzante şi atractive îşi fac loc în ambianţă ca aranjamente sau decoraţiuni în împodobirea bradului prin intermediul obiectelor colorate şi strălucitoare.

Culorile clasice sunt în continuare foarte populare, combinaţia roşu (Coca-Cola sau cardinal) – verde, precum şi mixul roşu-auriu fiind vitale pentru ambianţa de sărbători. De asemenea, anul acesta, au o mare căutare rozul, în timp ce albul, care simbolizează puritatea, renaşterea, zăpada, ocupă un loc de frunte.

O altă tendinţă care se manifestă este aceea de linişte şi pace, redată prin introducerea în schema de culori a nuanţelor de albastru şi crem. O nuanţă deosebită şi care va marca designul în viitorul apropiat este combinaţia de albastru cu roşu. Amândouă sunt culori care se recomandă pentru decorul de Crăciun, astfel că puteţi încerca această soluţie chiar acum.

Inspiraţie olandeză

Anul acesta puteţi face împodobirea bradului şi decorarea casei de Crăciun cu ajutorul magazinului on line de decoraţiuni premium LEUK! HOME. Puteţi face comenzile on line sau telefonic la numărul  0785283999. Preţurile conţin TVA.

Ornament din sticlă aurie pantof cu toc model leopard cu sclipici, suflat şi pictat manual, h 9 cm, Preţ 86 lei

În acelaşi timp, dintre aceste decoraţiuni puteţi alege cadourile ce le puteţi face cu această ocazie. Cadourile  pot avea o notă utilitară, cum este şemineul pentru masă şi  difuzorul electric sau să fie o decoraţie pentru casă.

Pentru împodobirea bradului puteţi să vă inspiraţi din ideile oferite de designerul Iulia Iuga-Dohmen care vă prezintă  aranjamente ce exprimă tendinţele în domeniu.

Anul acesta decorul şi împodobirea bradului de  Crăciun pot avea o inspiraţie olandeză. Multe dintre decoraţiunile LEUK! HOME provin din această ţară, sunt unicate realizate din sticlă pictată manual. Iar designerii olandezi sunt foarte pricepuţi în decoruri festive.

Decor de basm de Crăciun la târgul Christmasworld. Proiect 2DEZIGN. Foto: Messe Frankfurt

În mod tradiţional, tema şi decorul sărbătoresc de iarnă de la târgul Christmasworld de la Frankfurt, cea mai importantă manifestare dedicată Crăciunului, sunt  alese şi realizate de echipa de designeri olandezi de la 2DEZIGN.