Noi tendințe în textile pentru 2022

Se pare că anul acesta ne vom regăsi, din nou, acasă, în ce mai mare parte a timpului. În acest context, confortul și calitatea textilelor de interior capătă o importanță aparte.

Covor Le Bonom Serena, 120 x 180 cm, 497 lei

Tendința s-a stabilizat, desigur, de-al lungul ultimilor doi ani datorită pandemiei, însă anul acesta, mai mult ca oricănd, vom observa câteva trăsături recurente, cum ar fi casa- refugiu natural, locul în care ne simțim în siguranță, un spațiu de regenerare. Vă prezentăm toate detaliile pentru a alege cele mai potrivite țesături pentru casa ta.

Lenjerie de pat din bumbac Le Bonom, 140 x 200 cm, galben muştar, 195 lei

Textilele devin naturale atât prin prisma țesăturilor, cât și a culorilor. Formele sunt amorfe, moi, pufoase, pentru a conferi confortul suprem.

Lenjerie din bumbac stonewashed Le Bonom, 160 x 200 cm, verde salvie, 279 lei

O metodă interesantă de prelucrare este stonewashing: Bumbacul stonewashed se deosebește de bumbacul finet prin moliciunea și elasticitatea fibrelor imediat după ce a fost scos din cutie și nu abia după câteva spălări. De asemenea, datorită prespălării, se elimină și riscul de a intra la apă. Pe lângă caracterul practic, au și un aspect casual care aduce un aer relaxat în dormitor.

Lenjerie de pat din bumbac, 140 x 200 cm, roz corai, 195 lei

Așternuturile din bumbac  sunt rezistente, permit o bună aerisire, reglând temperatura și împiedicând transpirația. În timp ce vara sunt răcoroase, iarna sunt călduroase, de aceea te vei trezi odihnit în orice anotimp. Beneficiile bumbacului pot fi apreciate și atunci când discutăm despre prosoape- capacitatea de absorbție, moliciunea și durabilitatea sunt de neegalat.

Set 4 prosoape din bumbac Le Bonom Roma, 50 x 100 cm, 154 lei

Culorile vor fi, desigur, cele întâlnite în natură- ocru, roșu cărămidă, albastru marin, galben muștar, verde iarbă sau bej. Tonurile pastelate rămân prezente datorită versatilității și luminozității create în orice interior.

Set 4 prosoape din bumbac Le Bonom Como, 70 x 140 cm, 280 lei

Interioarele au un aspect aerisit, minimalist, funcționalist, conferind căldură și invitând la odihnă, liniște și retrospecție.

Pernă decorativă Tiseco Home Studio Chester, 44 x 44 cm, maro, 77 lei

Pe de altă parte discutăm în continuare despre sustenabilitate în producție, care, mai mult decât un trend, a devenit o condiție sine qua non a industriei. Bumbacul produs ecologic, inul, sau fibra de bambus înlocuiesc fibrele sintetice.

Foto: Bonami