Situată pe un teren lung și îngust din cartierul Veneția din Los Angeles, casa, cu o grădină intimă şi piscină, se remarcă printr-o serie de planuri îndrăzneţe de acoperiș pliate și un colaj de suprafețe exterioare texturate din metal și lemn.
Arhitectura casei
Cea mai mare parte a casei a fost amplasată pe latura de est a lotului, realizând o grădină liniară pe latura de vest. Pavilionul de locuit din lemn se proiectează în spațiul grădinii, cu un acoperiș paraboloid hiperbolic înalt format din grinzi de lemn de brad Douglas expuse privirii.
O piscină a fost amplasată direct în afara zonei de zi, permițând ca partea proeminentă a casei să fie oglindită de apă. Aripa de dormitor a casei încadrează pavilionul de locuit triunghiular, care se proiectează în spațiul lung al grădinii din partea de vest a proprietății.
Zona de zi este împrejmuită cu un perete continuu de sticlă, protejat de o surplomă de 6 metri. Ușile supradimensionate cu panouri de sticlă glisante de 5/7m se deschid direct spre piscină, creând o unitate perfectă între interior şi exterior. Pavilionul de locuit este construit din lemn, atât exteriorul cât și interiorul, creând astfel un contrast de lemn cald cu placarea metalică rece care înfășoară aripa dormitorului.
Acoperișul casei este un paraboloid hiperbolic compus din grinzi de brad Douglas distanțate strâns. Grinzile își inversează treptat panta de la un capăt al spațiului de locuit la celălalt capăt, creând o linie interioară curbată în care grinzile se încadrează în peretele aripii dormitorului. Curbura paraboloidului hiperbolic este realizată în întregime cu grinzi drepte.
Casă cu eficienă energetică ridicată
Încă din faza de proiectare, casa a fost concepută pentru a fi o structură sustenabilă, cu valori de izolare cu 40% mai mari decât cele cerute de standarde, ventilație naturală eficientă, iluminat natural abundent, corpuri sanitare care economisesc apa, iluminat LED, materiale de proveniență locală.
Ferestrele au geam termoizolant Low-E performant și sunt echipate cu jaluzele ascunse. Acoperișul casei a fost proiectat pentru viitoarele panouri fotovoltaice și panouri solare cu apă caldă. Adânciturile acoperișului, umbrelele încorporate și ferestrele cu deschidere largi sunt folosite pentru a reduce surplusul de căldură în lunile de vară.
Proiectul a fost conceput astfel încât în timpul iernii, razele soarelui pătrund în spațiile de locuit și încălzesc pasiv podeaua. În toată casa au fost folosite vopsele şi au fost realizate suprafeţe cu conținut scăzut de COV.
Designul de interior
Proiectul de interior, în care simplitatea guvernează alegerea finisajelor, a fost realizat de FINNE Architects şi a fost finalzat în anul 2019.
Stilul ales este cel minimalist însă finisajele şi accesoriile sunt de cea mai înaltă calitate. Dulapurile și podelele din stejar alb, la rândul lor albite, sunt combinate cu pereți calmi, din ipsos, tot de culoare deschisă.
Abordarea artizanală continuă la exterior cu finisaj de cărămidă daneză unică realizată manual, creând pereți de accent la intrarea din față și la șemineul din living.
În bucătăria cu insulă, un corp de iluminat personalizat delicat din oțel este atârnat peste mobilierul sculptural din cuarț din centrul încăperii. Blatul pe care se poate servi micul dejun este, la rândul său, din sticlă turnată.
Alte elemente speciale de design includ chiuvete sculpturale din cuarț, scara principală din oțel şi balustradă din lemn exotic, perete dens din lemn masiv situat în afara băii principale de la etajul doi, accesorii personalizate din oţel în baie, uşă de intrare din cedru, lambriuri pentru tavan.
Foto: Tom Bonner
Material realizat cu sprijinul V2COM
You may also like
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
O casă istorică în centrul Capitalei, veche de peste 130 de ani, a cărei poveste nu este cunoscută timp de jumătate de secol
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial