Casa cu etaj, având suprafaţa pe nivel foarte generoasă de 200 de metri pătraţi, a fost amenajată după un proiect conceput de binecunoscutul designer Corina Săftescu.
Organizarea casei este clasică, cu livingul, camera de oaspeţi şi bucătăria la parter, în timp ce la etaj sunt plasate dormitoarele şi băile. O scară interioară cu balustradă fină conduce spre etaj.
Design interior
Livingul se bucură de o atmosferă art-deco, datorată în special celor trei piese din lemn masiv din perioada interbelică pe care proprietarii le au în familie de mai multe generaţii. Este încăperea în care familia se strânge laolaltă pentru diferite activităţi, deseori privind împreună televizorul. Tot aici se regăseşte şi diningul. Livingul are o deschidere către bucătărie, nefiind însă vorba despre o organizare open-space.
Piesele vintage sunt balansate de cele moderne cu accente aurii. Tăbliile de pe pereţi subliniază volumetria şi, în acelaşi timp, partiţionează şi îmbogăţesc vizual pereţii.
O concesie făcută stilului clasic este şemineul elegant din marmură, deasupra căruia este plasat televizorul. Accentele de culoare sunt date de mobilierul din lemn de culoare maro închis precum şi de nuanţa mai gălbuie a parchetului. Ca o casă ce se respectă, operele de artă se întâlnesc atât în living cât şi în dormitoare în mod echilibrat, fără o abundenţă.
Tot la parter se află şi o camera pentru oaspeţi, folosită şi pentru activităţi de relaxare. Amenajarea în acest caz este mai informală, canapelele comode sunt tapiţate cu material textil ce imită inul.
Ferestrele de dimensiuni mari sunt îmbrăcate cu draperii liniare în culori neutre care subliniază geometria spaţiului.
Oglinda reflectă lumina şi reprinde liniile curbe ale servantelor din lemn cu aspect antichizat care vin oarecum în antiteză cu eleganţa livingului.
Canapeaua de culoare unt imprimă o ambianţă relaxată şi lasă atmosfera să respire.
Bucataria este amenajată cu insulă, aceasta servind nevoilor de socializate şi de pregătire a mesei.
Amenajarea etajului, dormitoare şi băi
Dormitorul matrimonial este caracterizat prin indrazneală, nuanţa verde turcoaz, preferata designerulu, acesta fiind accentul care dă personalitate încăperii.
Patul este capitonat şi cu tăblie înaltă tapiţată în stil Chesterfield. Un aport suplimentar de eleganţă este adus de iluminatul cu candelabru.
Taburetul şi fotoliile echilibrează piesele masive de mobilier, aducând un plus de căldură şi eleganţă.
Baia matrimonială este o oază de relaxare şi eleganţă. Cada freestanding cu liniile rotunjite ne duce cu gândul la atmosfera perioadei interbelice.
Baia de oaspeti are un aspect masculin fiind caracterizată prin accente de negru. Patternul peretelui decorativ din duş imprimă un plus de interes vizual.
You may also like
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial
-
Amenajările în stil bohemians şi cele maximaliste, cele mai frecvente abordări în designul de interior
-
Amenajările în stil boem, o tendinţă din ce în ce mai pregnantă