Aparament interbelic amenajat în stil contemporan

Apartamentul de 105 metri pătraţi dintr-o cădire construită în anii ’30 necesita o renovare. Proiectul de amenajare care viza atât funcţionalitatea, în sensul aducerii locuinţei la standardele stilului de viaţă actual, cât şi designul de interior prin finisaje noi şi decoraţii moderne a fost realizat de designerul Corina Săftescu.

Apartament contemporan

În acest scop a folosit mai multe ingrediente, inclusiv materiale şi finisaje de calitate înaltă. Designerul a combinat cu măiestrie clasicul, care corespundea stilului întreagii clădiri, cu modernul, rezultatul fiind un apartament elegant în stil contemporan.

Design interior

Ca şi paletă de culori au fost folosite cele deschise, asigurându-se astfel un interior luminos. Aceste nuanţe se regăsesc atât în cazul tapiţeriilor cât şi la vopselele de pereţi.

În cazul dormitorului putem vorbi chiar de un décor pastelat în nuanţe macaroons, foarte la modă în prezent. În plus, aceste culori deschise creează în living un fundal pentru culorile de accent, albastru şi roz pulbere în diverse nuanţe, care animeaza spaţiul şi punctează anumite zone de interes. Alături de accentele aurii, acestea imprimă interiorului nota de eleganţă.

Pereţii sunt îmbogăţiţi vizual şi portiţionaţi prin intermediul tăbliilor, acestea subliniind volumetria şi accentuând traiectoriile vizuale. Tot ca şi accente clasice au fost folosite panouri şi profile decorative precum şi parchetul de stejar.

Bucătăria şi baia

În bucătărie s-a insistat mult pe funcţionalitate. Insula masă deserveşte cerinţe legate de dimensiunea spaţiului şi comoditate estetică. Tapiţeria scaunelor este în legătură cu cele din living, la care se întâlneşte această nuanţă de roz pulbere.

Ideea de luminozitate este accentuată de mobilierul de bucătărie de cularea albă. Corpurile de iluminat se fac remarcate atât prin formele moderne cât şi prin finisajul metalic auriu.

Baia este la rândul ei o oază de relaxare care beneficiaza de o cadă drestanding pentru relaxare precum şi de cabină de duş modernă. Un accent special este dat de mobilierul de baie, o eleganţă clasică cu picioare curbate în culoare neagră de contrast.

Chiuveta plasată sub geam asigură posibilitatea de a se bucura de terasa de 60  de metri pătraţi a apartamentului.

1 thought on “Aparament interbelic amenajat în stil contemporan

Comments are closed.