O discuţie interesantă cu Dragoş Dogaru, designer de obiect. Acesta răspunde la mai multe întrebări de actualitate. De ce nu se întâlnesc designeri de obiect români la marile evenimente internaţionale printre alţi tineri designeri, de exemplu din Letonia, Estonia, Polonia, Slovenia, Croaţia? De ce arată aşa de prost clădirea Universităţii de Arhitectură Ion Mincu, atât la exterior cât şi la interior, când ar trebui să fie un model, un exemplu de renovare şi design interior? Cum integrează tendinţa ecologică şi cea a naturii în proiectele sale de design de obiect?
Dar Dragoş Dogaru nu este numai designer de obiect. El este promotorul proiectului B:MAD “Clădiri din București: Modernism Art Deco” în care propune includerea arhitecturii Art Deco a Bucureştiului în patrimoniul UNESCO. Vrând-nevrând, discuţia se îndreaptă spre aceasă temă, de care Dragoş se simte legat profund. Descoperim astfel o legătură sensibilă între designul de obiect şi stilul de arhitectură Art Deco, legătură care se manifestă din plin prin intermediul decoraţiunilor şi accesoriilor prezente în cadrul acestui stil.
You may also like
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
O casă istorică în centrul Capitalei, veche de peste 130 de ani, a cărei poveste nu este cunoscută timp de jumătate de secol
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial