Stejarii Country Club s-a deschis către evenimente culturale cu expoziţia Luminiţei Gliga ”The real identity of colours”

În această lună, elegantul foyer al clădirii Stejarii Country Club a găzduit frumoasa expoziţie a Luminiţei Gliga ”The real identity of colours”. Curatorul expoziţiei a fost cunoscutul critic de artă Marius Tiţa.

Situat într-un splendid cadru natural, în mijlocul pădurii, într-o zonă exclusivistă, Stejarii Country Club oferă excelente facilităţi de agrement. Clădirea clubului este o adevărată capodoperă de arhitectură modernă, interiorul fiind dotat la cel mai înalt standard şi, în acelaşi timp, foarte elegant.

“Clubul Stejar Country oferă toate facilităţile iar mai nou ne-am gândit să îl deschidem şi pe zona culturală şi să încurajăm tinerii artişti. În această idee am debutat cu frumoasa expoziţie a Luminiţei Gliga”, a spus  Monica Axan, directoare marketing PR Stejar Country Club, la vernisajul expoziţiei de pictură ”The real identity of colours”.

O explozie de culoare

Expoziţia Luminiţei Gliga prezintă lucrări dinamice în culori exuberante, ca ”Peisaj”, ”Poveste medievală”, ”Visul primăverii”, ”Cântecul grădinii”, ”Peisaj urban”.

Simbolul ”calului”, mai ales în galop sau în relais constituie sine qua non un sinonim pentru prestigiu, poziție socială, cu preponderență pentru epoca medievală. În acelaşi timp, îşi găseşte de minune locul în ambianţa oferită de clubul Stejarii, în care sporturi elegante şi nobile, cum sunt tenisul şi călăria sunt în prim plan.

Pline de culoare şi expresie sunt şi picturile exotice ce prezintă “lumea tropicală” dar şi cele sugerate de peisajele trasilvane.

Iată ce spune şi Marius Tiţa despre această expoziţie pe care mai mult ca sigur o vom revedea şi pe alte simeze:

“Expoziţia Luminiţei Gliga este o adevărată încântare care ne face să rezonăm și să vibrăm. Artistul menţionat are experiența şi capacitatea de creație, plină de inteligenţă și, de asemenea, de spontaneitate pentru a realiza aceasta pictură. Elementele lucrărilor compun un mediu cromatic eseistic, care se angajează în a contura cadre într-o lumină specială. Acum, acestui spaţiu deosebit de frumos și deschis, Stejarii Country Club, i se alătură culoarea. Luminița Gliga realizează o pictură încântătoare de cea mai bună calitate în care se regăseşte o forță a creației plastice. Pictorița noastră are un mod specific de expresie care dă originalitate unui artist. Semnătura sa o recunoaștem prin capacitatea de a alătura aceste culori, plină de expresie, vibrație, rezonanţă şi care ne place. Artistul vede altfel lumea, are capacitatea să observe realitatea și să o reconstituie. În acelaşi timp, pictura sa este un apel ca lumea să se înconjoare de artă şi sunt convins că Luminița Gliga va rămâne în istoria culturii românești.”

Foto: Ion Diamandi