Expoziţie Ştefan Pelmuş la El Deco

O frumoaă expoziţie de pictură, cu lucrări ale maestrului Ştefan Pelmuş, se găseşte la El Deco, noua galerie de pe strada Lipscani. Din păcate, expoziţia cu o durată de duă săptămâni, nu mai poate fi vizitată decât până la sfârşitul acestei săptămâni.

În Centrul Vechi, chiar pe principala stradă, Lipscani, între terase, berării şi magazine şi-a găsit loc un cochet magazin de decoraţiuni, accesorii, obiecte de artă, lifestyle şi vintage. Toate acestea sunt expuse la parterul şi subsolul clădirii vechi dar renovate într-un stil modern, contemporan.

În schimb, la etaj, proprietarii au luat decizia de a organiza câte o expoziţie iar în această perioadă sunt expuse lucrările maestrului Ştefan Pelmuş. Alegerea se dovedeşte a fi benefică, întrucât tablourile binecunoscutului pictor sunt pline de culoare şi, mai mult, se potrivesc foarte bine cu decorul şi ambianţa de la El Deco. De altfel, aşa cum declară, autorul obişnuieşte să “picteze pe orice, chiar şi pe obiecte”, aşa cum sunt şi unele dintre obiectele expuse la El Deco.

La prima vedere, lucrările semnate de artist par dificile. Este necesar un timp de vizualizare pentru a intra în atmosfera acestora şi a înţelege stilul şi exuberanţa cu care au fost înzestrate, artistul ajungând la acest mod de a picta timp de peste 40 de ani.

Desigur, pictura provine din cea abstractă şi prezintă şi o multitudine de detalii. Poate de aceea şi necesită o atenţie sporită. O remarcă interesantă este faptul că deseori artistul foloseşte foiţă de aur în realizarea lucrărilor.

Foto: Ion Diamandi