Tehnica de zidire cu Porotherm Profi

Vă prezentăm cărămida șlefuită Porotherm Profi, un sistem unic pe piața din Romania oferit de Wienerberger AG, cu un mod inovator de punere în opera a blocurilor ceramice

Te invităm să descoperi etapele principale de execuție pentru o astfel de zidărie, precum și proprietățile viitoarei construcții.

Faţă de zidirea tradițională, pentru Porotherm Profi se folosește mortar in rost subtire sau spumă adezivă Porotherm Profi Dryfix extra. Astfel, zidăria este mai durabilă, se pune în operă cu până la 50% mai rapid și are un impact semnificativ mai mic asupra mediului înconjurător.

Suprafața cărămizilor Porotherm Profi este șlefuită, în așa fel încât un strat subțire de circa 1 mm de mortar sau de spumă adezivă Porotherm Profi Dryfix extra sunt suficiente pentru a asigura legătură între rândurile de cărămidă și în aceţași timp rezistenta zidului.

Pregătirile pentru zidirea pereților cu Porotherm Profi sunt aceleași ca pentru zidăriile în care se folosește cărămida neșlefuită.

Zidirea trebuie începută înainte ca patul de mortar de bază să se întărească de tot. Cărămizile șlefuite Porotherm Profi se așază direct pe patul de mortar atunci când nu se mai cufundă sub propria greutate, dar poziția lor poate fi încă ajustata cu ciocanul de cauciuc.

Procesul de zidire începe cu așezarea cărămizilor pe capetele zidului. Atunci când este cazul se vor folosi cărămizi debitate la lungimea necesară, pentru a asigura țeserea zidăriei.

Se verifică și se corectează orizontalitatea cărămizii pe ambele direcții cu o nivelă și un ciocan de cauciuc. Rostul subțire orizontal de mortar Porotherm este foarte puțin vizibil după realizarea zidăriei. Acest lucru se datorează cărămizilor Porotherm Profi cu feţe de așezare șlefuite, ceea ce permite utilizarea unui strat de mortar de doar 1 mm.

Astfel, precizia de execuție a zidăriei este mare, viteza de punere în opera creşte, cantitatea de mortar utilizată scade cu până la 90%, în concluzie devine mai ușor să construiești cu noua gama Porotherm Profi.

Porotherm Profi Dryfix este un sistem inovator pentru realizarea zidăriilor, utilizând cărămizi șlefuite Porotherm Profi. Distribuitorii Wienerberger livrează pe șantier sistemul complet – cărămizile șlefuite împreună cu spuma adezivă Porotherm Profi Dryfix extra.

Spuma, pe bază de poliuretan, se aplică între rândurile de cărămizi cu ajutorul unui pistol. Înainte de aplicarea spumei adezive Porotherm Profi Dryfix extra, suprafața cărămizilor trebuie curățată și umezită, pentru o aderenţă corespunzătoare. Înainte de aplicarea spumei, flaconul se agită de cel puțîn 20 de ori. În cazul pereților cu grosimi de 25, 30 și 38 cm, se aplică două cordoane de spumă adezivă cu un diametru de circa 3 cm, în paralel, la câte 5 cm de la marginile cărămizii. Poziția ancorelor de forfecare din oțel trebuie adâncită circa 1 mm cu o pilă cu zimți groși. Astfel, se asigură așezarea corectă a cărămizii șlefuite deasupra ancorei. Ancorele de forfecare din oţel se asează cu spuma adezivă în adâncitură, pentru a se fixa în mod corespunzător.

Un flacon de spumă adezivă Porotherm Profi Dryfix extra este suficient pentru construcția a 5 metri pătrați de zidărie, în cazul pereților cu grosimi de 25, 30 și 38 cm. În cazul pereților cu grosimi de 12 cm se pot construi 10 metri pătrați cu un singur flacon de spumă adezivă Porotherm Profi Dryfix extra.

Spuma Porotherm Profi Dryfix extra permite execuția la temperaturi scăzute de până la −5° Celsius. Faţă de zidăria tradițională, în cazul utilizării spumei adezive se folosește mult mai puţină apă, şi astfel zidăria se usucă mai repede.

Sistemul Porotherm Profi Dryfix extra asigură o construcție cu până la 50% mai rapidă a zidăriei și un șantier mai curat. În plus, impactul acestuia asupra mediului înconjurător este mai mic decât cel al metodei tradiționale de zidire. Vei folosi o tehnologie modernă, mai ecologică și mai durabilă.