Proprietarul apartamentului extrem de generos, de 160 de metri pătraţi, dint-o vilă cu două etaje din Timişoara, se distingea printr-o personalitate foarte puternică. Aceasta se reflecta din decorul existent, prin accentele de obiecte, culori puternice şi decoraţiuni folosite. Totuşi, deşi prezenta accente masculine şi o serie întreagă de decoraţiuni, inclusiv lucrări de artă contemporană, decorul ducea ipsă de o linie stilistică unitară, existând şi sincope în amenajare.
Un proiect de refresh
Tânărul dorea ca accentele masculine să se reflecte într-o linie caracteristică stilului industrial. Totuşi, în cadrul acestuia să se regăsească un ambient călduros şi confortabil. Deasemenea, să fie mixate, fără a deranja, diverse alte elemente aparţinând de stilul clasic, shabby chic, etc
Se ştie că mixul de elemente este o tendinţă actuală în designul de interior. Recomandat este ca acest mix să fie realizat de o pesoană avizată şi cu experienţă în astfel de abordări. De aceea, tânărul proprietar a apelat la un nume sigur pe piaţa locală, designer Corina Săftescu. Aceasta era recomandată de realizarea a sute de proiecte apreciate în zona Timişoarei, şi nu numai
Look nou
Prin proiectul de interior, designerul a punctat câteva elemente care întruneau năzuinţele beneficiarului.
Ambianţa industrială masculină este dată de câţiva factori: suprafeţe reci, metalul, pielea lucioas[, oglinzi de dimensiuni mari. Pe de altă parte sunt factorii care “îmblânzesc” atmosfera: parchetul din lemn, materialele textile, operele de artă, mobilierul din lemn cu aer vintage, pernele decorative.
Concentrarea s-a realizat pe funcţiunile foarte importante pentru proprietar: biroul cu biblioteca şi bucătăria. Confortul se simte în întreaga amenajare iar funcţionalitatea este la cote înalte.
Fotoliul din piele maro din birou creaza punctul focal şi, în acelaşi timp, confera căldură ambientului. Se mai poate menţiona biblioteca cu structură metalică şi rafturile de lemn (combinaţia metal – lemn fiind specifică stilului industrial), interesul vizual prin juxtapunera texturilor.
Parchetul montat în coadă de peşte conferă ţinută vizuală ce va rezista trecerii timpului. Nuanţele de lemn sunt ton în ton, artificiu la modă. Acestea sunt punctate de negrul metalelor ce apar in structura pieselor de mobilier. O notă de galben solar (nuanţa la modă anul acesta) aduce un aport de energie şi optimism.
Soluţia aleasă pentru umbrire, storurile romane, dau un accent de textură si culoare ce subliniaza geometria ferestrelor. În amenajarea dormitorului s-a folosit jocul de modele geometrice şi o paletă de culori diferită.
Mobilierul provine în mare parte de la Mobexpert iar corpurile de iluminat, ce accentuează stilul industrial, de la Primalighting.
Foto: cass-design
You may also like
-
Noile colecţii GESSI aduc Haute Couture în băile contemporane din România
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei
-
Întâlnire de gradul 3 în standul Sophia
-
Apartament vechi de 35 de metri pătraţi amenajat în stil industrial
-
Amenajările în stil bohemians şi cele maximaliste, cele mai frecvente abordări în designul de interior
2 thoughts on “Apartament în stil industrial pentru un tânăr cu personalitate puternică”
Comments are closed.