“Fii chef la tine acasă, nu este greu, ai curajul să foloseşti câteva ingrediente mai puţin folosite iar rezultatul va fi spectaculos şi incredibil de gustos” – Chef Marin Cristian
Carnea de miel este cumpărată iar idei de mâncăruri sunt destule. Dar ce reţetă de bucătărie să alegem? Cu puţină imaginaţie poţi face friptura clasică de miel să arate ca şi cum ai manca într-un restaurant de lux.
Chef Marin Cristian (instagram cristianmarin_cuisine www.ohvaz.ro) vă propune o reţetă de friptura de miel cu sos de vin roşu, brandy şi muştar dijon, orez mixt, cartofi mov şi ceapă caramelizată
Ingrediente
pulpă de miel medie
orez mixt 200 gr
ceapă roşie 3 buc
morcovi 200 gr
ţelina 200 gr
cartofi mov 200 gr
vin roşu 300 ml
brandy 100 ml
ulei de măsline 50 ml
muştar boabe dijon 20 gr
sare după gust
piper după gust
zahăr brun după gust
ienibahar boabe o linguriţă
foi de dafin 5-6 bucăţi
usturoi 5-6 caţei
rozmarin după gust
coajă de lămâie o linguriţă
cimbru după gust
curry după gust
chili după gust
steluţă de anason o bucată
ridichi roşii o legătură
ceapă verde o legătură
Mod de preparare
Începem cu pulpa de miel pentru că necesită un pic mai mult timp de gătire. Într-un vas de teflon sau jena, punem pulpa de miel unsă cu ulei de măsline şi condimenetele menţionate în ingrediente. Deasemenea se adaugă vinul roşu, brandy şi o cană de apă (sau supă de legume), morcov, ceapă şi ţelina tăiate grosier. Vasul se introduce în cuptor, la o temperatură de 170 grade. Pulpa trebuie să stea la cuptor aproximativ două ore, până devine fragedă şi carnea se desface uşoar de pe os.
Între timp pregătim ceapa caramelizată. Se taie rondele subţiri şi se soteaza într-o tigaie cu puţin ulei, zahăr brun, chili şi sare după gust. Orezul se fierbe în apă sau supă de legume clară cu sare şi o steluţă de anason. Fierbeţi orezul până are consistenţa dorită.
Cartoful mov se fierbe în apă cu sare şi 2 căţei de usturoi. Când este gata friptura, din jiul rămas de la pulpă, se face un sos. În el se adaugă un pic de brandy şi vin roşu precum şi o lingură de muştar boabe dijon. Îngroşaţi sosul cu puţin amidon dizolvat în aăa.
Separat, faceţi o salată din ridichii şi ceapă verde. Pentru prezentare, se pune la bază orezul, pulpa de miel tăiată bucăţi sau felii, sosul, ceapa caramelizată. Apoi cartoful mov sfărâmat şi condimentat în prealabil cu sare şi piper. Puteţi pune deasupra o lingură de salataă de ridichii şi ceapă verde.
Multă inspiraţie în aranjarea farfuriei şi poftă buna!
You may also like
-
Noile colecţii GESSI aduc Haute Couture în băile contemporane din România
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
Cum alegi salteaua pentru un somn odihnitor?
-
Dyson și Pierpaolo Lai: Creatori de stil la Săptămâna Modei din Milano
-
1 din 10 tineri vor suferi de pierderi de auz grave până în 2050