Situația era unică: Biroul de arhitectură Chevalier Architectes și-a asumat acest proiect când era pe punctul de a fi abandonat. Au fost multe constrângeri, dar echipa Chevalier a studiat dosarul și a propus soluții care să facă posibilă finalizarea cu succes a construcției, inclusiv optimizarea spațiului.
Proiectul de arhitectură
Locaţia este foarte aproape de o zonă sălbatecă protejată, într-o pădure în munţii Alpi, ceea ce face ca orientarea și structura clădirii să aibă constrângeri cheie. Arhitecţii le-au studiat și au găsit rezolvări.
“Lucrând în inima unui spațiu verde mare, am reușit să oferim cabanei locul potrivit, inclusiv vederea spectaculoasă a trei vârfuri emblematice, cele două Drus și Aiguille Verte”, spun arhitecţii.
Structura principală a clădirii prezintă un design clasic, în contrast puternic cu adăugarea sa modernă, care se caracterizează prin ferestre generoase și volume impresionante.
Materiale și organizare spațială
Materialele au fost alese și obținute printr-o cercetare atentă. De exemplu, numeroasele elemente de construcție din lemn au fost reciclate, necesitând o muncă semnificativă de colorimetrie pentru a asigura tonuri adecvate.
Decorul de interior prezintă grinzi masive din lemn pe tavan. Mezaninul, suspendat deasupra lounge-ului, este un exemplu de soluție implementată pentru a îndeplini una dintre dorințele proprietarului, şi anume fără a compromite vederea asupra munților Aiguilles de Chamonix. Această soluţie asigură şi existenţa unei terase situate la înălţime faţă de pământ.
Cabana prezintă deschideri vitrate foarte largi. În același spirit, arhitectul a dorit să se poată vedea Aiguille Verte și Drus din bucătărie şi chiar din piscina de la subsol. În consecință, unul dintre pereții bucătăriei este un panou de sticlă orientat spre Whymper Couloir, în timp ce piscina are o fereastră care oferă o vedere la peisajul spectaculos.
Subsolul din piatră susține cabana și îi unifică volumele. Clădirea este dotată cu cea mai recentă tehnologie, inclusiv cu sisteme de automatizare a caselor foarte avansate, integrate în proiect încă de la început. Încălzirea se realizează prin intermediul unei pompe de căldură.
Amenajarea interiorului s-a realizat în stil minimalist modern, asigurându-se însă un confort maxim.
Au fost implementate însă şi elemente tradiţionale, cum sunt grinzile din lemn precum şi şemineul.
Dormitoarele plasate la etaj au avantajul atât a unor vederi superbe cât şi o volumetrie atipică tipică spaţiilor mansardate, datorită acoperişului înclinat în mai multe ape.
Proiectul a fost finalizat în toamna anului 2016.
Photo credit: Solène Renaud pour Chevallier Architectes 30
Material realizat cu sprijinul V2 COM
You may also like
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
O casă istorică în centrul Capitalei, veche de peste 130 de ani, a cărei poveste nu este cunoscută timp de jumătate de secol
-
Una caldă, alta rece în Piaţa Romană
-
Apartament din vechi palat milanez, plin de artă și design
-
Din nou despe casa Nanu Muscel