Acum, în mijlocul verii, putem vedea flori exotice şi în Bucureşti. Foarte rară în ţara noastră este Floarea de sânge. Înfloreşte mai târziu, chiar acum este momentul în a doua jumătate a lunii iulie. Însă prin culoarea florilor ei aprinsă de roşu portocaliu şi prin dimensiuni este excepţional de spectaculoasă.
Originară este din Africa (de Sud). Se pare că aceste plante din această regiune se adaptează bine în România (ca şi Vinca). Însă în sezonul rece Floarea de sânge (Scadoxus Multiflorus, Blood Lily Plant) trebuie ţinută la temperaturi de minim 5 grade Celsius. Râmân numai bulbii şi nu trebuie udaţi. Se poate înmulţi prin seminţe, dar mai greu. Bulbii rezistă însă bine iarna la rece însă desigur nu trebuie să îngheţe. Vara poate ajunge până la 1,2 m înălţime. Ca întreţinere se udă zilnic bine şi are nevoie de soare şi pământ mai nisipos.
Se pare că şi frumoasa Bouganvilla se poate adapta în România, a început să se găsească de cumpărat la florării. Avantajul este că florile abundente durează toată vara.
Creşte la dimensiuni mari, are necoie de minim 6 ore de soare pe zi şi trebuie udată la săptămână dar foarte abundent. Desigur, pe sezonul rece trebuie mutată la interior, fiindu-i asigurată cât mai multă lumină. Este o plantă agăţătoare şi astfel, după circa doi ani, dacă prezintă o tulpină mai groasă sunt şanse de lăsat afară şi să împodobească porţile sau intrările în casă. Am văzut un astfel de exemplar chiar în Bucureşti. Desigur, iarna va trebui protejată.
You may also like
-
Dyson duce experiența audio la un alt nivel prin lansarea noilor căști, Dyson OnTrac™
-
Cu Dyson Airwrap multistyler puteţi realiza cele mai stilate coafuri pentru Revelion
-
Artizanat: accesorii lifestyle deosebite la Hub Victoria
-
Amenajare tip loft la parterul unei case de vacanţă în zonă montană
-
Două reţete de vară: somon la tigaie şi tofu crocant