Dacă în general conceptul de casă inteligentă se regăseşte la case care, fiind mai mari, sunt mai greu de gestionat, iată că inteligenţa se poate aplica foarte bine şi la apartamente, chiar şi la cele mici. Şi nu oricum. Smart Boutique apartmnets lansează un nou concept imobiliar. Vom vedea o extindere a noţiunii de inteligenţă pentru apartamente mici pe ideea de locuire.
Proiectul imobiliar Smart Boutique Apartments a fost gândit de la început avându-se în vedere absolut toate detaliile, de la plasament, la finisaje, dotări şi, foarte important, consiliere şi colaborare cu designer de top care a furnizat nu numai idei de amenajare ci a propus un stil de viaţă modern, un mod de locuire inteligent, în concordanţă cu cerinţele secolului XXI.
În plus, Smart Boutique Apartments demonstrează că este posibil să beneficiezi de confort şi lux la un preţ corect şi rezonabil.
Locaţie centrală cu multe facilităţi
Piaţa de imobiliare s-a maturizat şi se ştie că sunt apreciate locaţiile care au în apropiere spaţii verzi, magazine şi alte facilităţi, mijloace de transport. În special familiile de tineri şi cu copii apreciază mult toate aceste aspecte.
Smart Boutique Apartments este amplasat în imediata apropiere de zona verde a Stadionului Olimpia (2 min), iar de aici se poate face lesne o plimbare prin Delta Văcăreşti sau Parcul Lumea Copiilor. (17 min).
Tot de aici este deasemenea uşor de ajuns inclusiv în Parcul Tineretului (12 min) si Parcul Titan (14 min). Mijloacele de transport în comun sunt în imediata apropiere de imobil (Metrou – 6 min, Tramvai- 5 min), inclusiv o piaţă, un supermarket/hypermarket (Mega Image – 4 min), Mall Vitan (8 min), Grădiniţa şi Şcoala Just 4 Kids (1 min), Grădiniţa şi Şcoala ARC (3 min), Şcoala Mihai Botez (10 min), Baby SPA (30 sec), precum şi alte puncte de interes cotidiene.
Un bloc de apartamente, construit chiar în acest an, cu 6 etaje şi structura de rezistenţă din beton şi construcţie cu cărămidă Porotherm, găzduieşte apartamentele de două camera până la etajul 6 şi apartamente de 4 camere la etajul 4-5-6.
Blocul este dotat cu sisteme smart home HDL BUS ro, cu lift electric şi sisteme de parcare hidraulice Kleemann Hellas Ltd. import Grecia, alarmă PARADOX, centrală incendiu, videointerfon Electra. Prezintă tencuială decorativă la faţadă şi este izolat cu polistiren BAUCEM. Casa scării precum şi parcajele (hidraulice tip Klauss, Kleemann Hellas Ltd.) sunt iluminate pe senzori de mişcare.
Abordare homy la holul dintre apartamente
“Atunci când ieşi pe uşa apartamentului tău încă te simţi la tine acasă. Am vrut să depăşesc connceptul de spaţiu comun, neglijent finisat. Totodată este şi un mesaj subtil ascuns aici: nu doar casa noastră este casa noastră ci intreg blocul este casa noastră pentru că aici locuim şi acest lucru ne influenţează starea de spirit mai mult decât ne putem imagina. Acest lucru te invită indirect să ai grijă de spaţiile comune în aceeaşi măsură cum ai grijă de apartamentul tău. Pe principiul curăţenia te invită să păstrezi curat şi mizeria te invită să participi la dezastru”, spune Masha Verhoogt, designer de interior şi coach, care a gândit amenajarea şi decorarea apartamentelor dar şi stilul de viaţă.
Sistemul smart şi dotările
Sunt apartamente de două camere semidecomandate, având o suprafaţă utilă cuprinsa intre 47,5 mp si 71 mp, cu un open-space ce include livingul, diningul şi bucătăria, precum şi dormitorul cu dressing room separat, baia şi un balcon
Întreaga locuinţă poate fi controlată printr-un sistem Smart Home –HDL Bus Pro. Se poate gestiona orice element din apartament din tastatura capacitivă instalată pe perete, inclusiv de pe telefonul mobil, fie că este vorba despre iluminat sau temperatura interioară pentru fiecare încăpere şi chiar muzică.
În aceste apartamente, pereţii “cântă”, boxe sunt încastrate în tavanul livingului şi se poate comanda muzica şi intensitatea preferată prin intermediul sistemului inteligent. Cu ajutorul senzorilor de prezenta, a senzorilor exterior care captează informaţii referitoare la temperatura exterioară, luminozitatea exterioară, etc. şi a modulului logic instalat în fiecare apartament (ştiind cu exactitate ora răsăritului şi al apusului de soare, inclusiv ziua calendaristică şi anotimpurile), se pot crea scenarii de iluminare şi încălzire a apartamentului şi chiar de deschidere/închidere a draperiilor.
Totodată se pot crea scenarii, cu ajutorul senzorilor de mişcare/iluminare din apartament, de aprindere a luminilor din cameră la anumite intensităţi si de aprindere automata sau de pornire a muzicii. De remarcat este faptul că sistemul HDL Bus Pro se conecteaza cu asistenţii virtuali GOOGLE HOME şi ALEXA, permiţând cu usurinţă comandarea tuturor luminilor şi muzicii din apartament cu comenzi vocale. Sistemul de muzică integrat permite conectarea, inclusiv, la orice alt dispozitiv Bluetooth de readare a muzicii.
Apartamentele sunt dotate cu centrală proprie în condensaţie Daikin, încălzire prin pardoseală Schluter –Bekotek (Germania), aparate de aer condiţionat Daikin 9.000 BTU, videointerfon Electra, contorizări individuale pentru toate utilităţile
Nu numai că sunt dotate cu un sistem automatizat inteligent (senzori mişcare, programare iluminat, pregătire sistem sonorizare living) dar sunt şi în deplină siguranţă prin intermediul sistemului de alarmă Paradox.
Finisaje de calitate
După cum am arătat, fiecare detaliu a fost luat în considerare. Fiecare centimetru pătrat din apartament a fost îndelung gândit iar finisajele au fost alese cele din categoria de lux care asigură cel mai înalt confort.
Ferestre sunt realizate din geam tripan (trei foi de sticla) Unikat – pentru cresterea confortul termic si fonic. Uşile sunt import Italia. Cele interioare Doorareda din stejar albit au balamale ascunse iar uşa de acces în apartament, tot din sejar albit, are balamale ascunse în toc şi bolţuri de siguranţă. Parchetul este Egger, import Italia.
Pardoselile sunt combinaţie de piatră naturală şi placări ceramice ce imită lemnul. Placările ceramice din baie sunt Marazzi şi Keros. Tot pentru această funcţiune bateriile şi obiectele ceramice au fost furnizate de Ideal Standard şi, respectiv, Style Home şi Roltechnik. Prizele sunt Legrand iar pereţii holurilor sunt tapetaţi intr-un decor de hărţi maritime.
Decor, ambianţă
Apartamentele pot fi achiziţionate nemobilate iar în acest caz preţul este cuprins intre 85.140 – 97.380 euro. Deasemenea se pot cumpăra la cheie, decorate şi ambientate de designer de interior Masha Verhoogt. În acest caz se va adăuga preţul mobilierului, accesoriile şi conceptul de design (a se vedea randările 3D).
Va fi la dispoziţie şi un showroom în care se vor putea vizionala faţa locului ambientările propuse de designer iar noi le vom prezenta în curând si pe site-ul nostru. Mai există posibilitatea de a se achiziţiona apartamentul şi a se continua amenajarea şi ambientarea sa personalizată conform dorinţelor proprietarilor şi consilierii prin designer Masha Verhoogt.
Designerul a conceput ambientarea punând accentul pe multifuncţionalitate, o tendinţă care se aplică în special în cazul locuinţelor mici. Astfel se explică faptul că în biblioteca tv din living sunt multe zone de depozitare. Deasemenea patul este cu ladă de depozitare. Canapelele sunt extensibile.
Un accent special este pus pe ambientarea cu materiale textile şi pe paleta cromatică. Astfel s-a realizat o coordonare cromatică între draperii, pernuţe decorative şi husele canapelei.
Stil de viaţă
Aşa cum arată Masha Verhoogt, ambientul construit a fost inspirat atât de modul de viaţă grăbit al oamenilor care aleg să locuiască în capitală cât şi de tendinţele care se manifestă la ora actuală pe plan mondial.
Spaţiile mici pentru locuit sunt în tendinţe şi reprezintă tot mai des opţiunea noii generaţii. Aceasta a înţeles că o atitudine lipsită de opulenţă dar fără să facă rabat de la confort, este o atitudine ecologistă, cu efecte pozitive pe mai multe planuri – social, economic, protecţie faţă de mediu, sustenabilitate, etc.
Sloganul “mai puţin înseamnă mai mult” se potriveşte foarte bine în cazul de faţă. Mai puţin spaţiu inutil pe care să-l cumperi, să-l încălzeşti, să-l întreţii, să faci curat. Asta înseamnă mai mulţi bani rămaşi pentru călătorii, mai mult timp pentru relaxare.
Cu alte cuvinte, în loc să ajungi să fii sclavul casei tale, să munceşti mult ca să o întreţii, casa trebuie să te servească pe tine şi pe familia ta şi să te degreveze de stres suplimentar în momentul în care ai achiziţionat-o. De aceea, este necesar ca totul să fie de calitate înaltă pentru ca să nu mai trebuiască să revii asupra investiţiei iniţiale multă vreme din momentul achiziţiei.
“O locuinţă mică are mult mai multe avantaje decât îţi poţi imagina. Membri familiei stau mai mult timp împreună, gătesc împreuna, practică diverse activităţi împreună. Renunţi la obiecte inutile, păstrezi doar ce este relevant modului tău de viaţă. Faci curat uşor, îţi rămâne mult timp liber, sunt costuri mici de întreţinere.”, conchide Masha Verhoogt, designerul care a conceput ambientarea spaţiilor Smart Boutique Apartments plecând de la observarea atentă a stilului de viaţă contemporan.
Foto prezintă diferite propuneri de amenajare ale designerului Masha Verhoogt – randări, pentru diferite funcţiuni ale unui apartament, între care şi una în stil industrial.
Contact Direct la Dezvoltator: 0756 33 22 11
You may also like
-
CLUB A 55 – EXPOZIȚIE EVENIMENT LA KULTURHAUS BUCUREȘTI
-
O casă istorică în centrul Capitalei, veche de peste 130 de ani, a cărei poveste nu este cunoscută timp de jumătate de secol
-
Cum alegi salteaua pentru un somn odihnitor?
-
Dyson și Pierpaolo Lai: Creatori de stil la Săptămâna Modei din Milano
-
Festival de vehicule retro în centrul Capitalei